Sandığı gölgeleme girişimleri tam gaz

Sandığı gölgeleme girişimleri tam gaz

GÜNDEM Haberleri

30 Mart'a 5 gün kala seçimlerin meşruiyetine gölge düşürmeyi amaçlayan sandık senaryoları artıyor. Son çarpıtma, basılan oy pusulası üzerinden yapıldı.

Özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirdiği mitinglerde görülen dev katılım, sandıktan umudunu kesen çeşitli kesimleri farklı arayışlara itti. Türkiye'nin milli güvenlik için attığı adımlar nbsp;ve sosyal medyadaki çirkin iftiralar bahane edilerek "seçimlerin erteleneceği" söylentileri yayılmaya başlandı. Türkiye sınırını ihlal eden ve 4 ikaza uymayan Suriye jetinin düşürülmesini gerekçe gösteren paralel yapı ve bir kısım medya, "Savaş bahanesi ile seçimler ertelenecek" başlıkları attı. Twitter'ın erişime engellenmesi bile seçimlere bağlandı. Son çarpıtma ise, oy pusulası üzerinden yapıldı. 180 milyon oy pusulasının basılması, "hile yapılacak" şeklinde sunuldu. Aynı yöntem daha önceki genel seçimlerde de kullanılmıştı. Oysa fazla oy basımı Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) rutin bir uygulaması. YSK Başkanı Sadi Güven, "Kanun gereği, her bir sandıkta kullanılacak oy sayısının yüzde 15 fazlası oranında oy pusulası basılması gerekiyor" dedi. İddialara cevap veren AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş, "Paralel yapı, kaos çıkarma derdinde. Her partinin sandıkta temsilcisi var. Böyle bir ortamda nasıl şaibe olabilir? Şimdiden minareyi çalacaklar ya, kılıfını hazırlamak istiyorlar" diye konuştu.
Haber Merkezi ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...