Zafere koşuyor! Fenerbahçe'de şampiyonluk şarkıları

Zafere koşuyor! Fenerbahçe'de şampiyonluk şarkıları

SPOR Haberleri

G.Antep'i deplasmanda Emenike (2) ve Sow'un golleriyle deviren Fenerbahçe zirvede iyice rahatladı.

Şampiyonluğun en büyük favorisi Fenerbahçe, Gaziantep deplasmanında fıstık gibi bir oyunla tatlı bir zafere ulaştı. Sarı-lacivertliler, Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada fırsatı kaçırmadı ve Gaziantep'in 3 maçlık galibiyet serisini noktalayarak şampiyonluk yolunda dev bir adım daha attı. Maçın henüz 2. dakikasında Mustafa Durak'ın füze kıvamındaki şutu kaleye yöneldi ancak Volkan'ın yokluğunda görev alan Mert her zaman olduğu gibi formasının hakkını verdi. 10'da ise Emenike Stankevicius ve Binya'nın çabasına rağmen inanılmaz bir güç ve süratle taşıdığı topu ağlara yollamayı başardı: 1-0. Nijeryalı 33'te de Binya'nin göğsüne çarpan topta takipçiliğini konuşturdu ve Fenerbahçe'yi rahatlattı: 2-0.
nbsp;İlk yarıda oyun kontrolünü tamamen elinde bulunduran sarı-lacivertliler, ikinci 45'e rölantide başladı. 58'de Karcemarskas'ın uzun gönderdiği topta Cenk gole yaklaşınca Fenerbahçe tekrar oyuna ağırlığını koyma ihtiyacı hissetti. 60'ta Emenike kaleye vurmak yerine müsait pozisyondaki Sow veya Salih'e pas vermeyi tercih etse farkın açılması işten bile değildi. 68'de topla oynama oranı yüzde 63'e 37 Gaziantep lehineydi ama 76'da mükemmel bir plaseyle gol hasretini dindiren Sow, bu istatistiğin sonuca etkisine izin vermedi: 3-0. 82'de Mert bir kez daha Mustafa'nın gol denemesini boşa çıkarırken, 87'de Binya ikinci sarıdan kırmızı görerek sahayı erken terk etti. Son düdük çaldığında Fenerbahçe güzel futbol, güzel skorla, şampiyonluğa biraz daha yaklaşmıştı.


ŞAMPİYONLUK ŞARKILARI
Maç sonrası saha içi ve F.Bahçe soyunma odası adeta bayram yerine dönerken, bitime 8 hafta kala puan farkı Beşiktaş'la 10 oldu, G.Saray ile 11'e yükseldi. Sarı-lacivertli futbolcuların galibiyet coşkusu soyunma odasında doruk noktasına ulaşırken, şampiyonluk şarkıları söylendi. Ersun Yanal, oyuncularına teşekkür ederek, "Sonuna kadar galibiyeti hak eden takımdık. Büyük Fenerbahçe taraftarına şampiyonluk yolunda büyük bir hediye vermiş olduk. Bu konudaki arzu ve isteklerini yerine getirdiğimiz için mutluyuz. Bundan sonraki maçlar için konsantrasyonumuzu devam ettireceğiz. Daha şampiyonluk için almamız gereken puanlarımız var, hepimiz bunun bilincindeyiz, bunları da alıp bu sezon sonunda Fenerbahçe'nin adını tarihe şampiyon olarak yazdıracağız" sözlerini kullandı. nbsp;
Tertemiz, alnımız açık
Yanal şöyle devam etti: Fenerbahçe sezon başından bu yana hatta 3 Temmuz sürecinden itibaren bakacak olursak duruşuyla, adalet isteğiyle bugünkü konjoktörde ülkemizde önemli bir sembol olmuştur. Bu açıdan şampiyonluğun anlamı çok daha farklı yerlere de gidecek. Biz tertemiz, alnı açık, oyunuyla, performansıyla nasıl şampiyon olunur göstereceğiz. Bu çok önemli ve anlamlıdır. Fenerbahçe sahada mücadele eden bir takımdır. Rakiplerimizle aramızdaki puan farkı bizi ilgilendirmiyor. Fenerbahçe olarak başka takımların başarısızlığından beslenerek şampiyon olacak değiliz. Şampiyonluk ligin son haftası mı, yoksa birkaç hafta öncesi mi, ne zaman olur bilemem ama sonunda biz şampiyon olacağız...



nbsp;Zafere koşuyor! Fenerbahçe'de şampiyonluk şarkıları
Allah'a şükür
Geçen hafta yürek burkmuştu Sow. Kaçırdığı goller sonrası sahada yıkılan, gözyaşlarına boğulan bir adam vardı. Dün de önemli fırsatlar kaçıran ancak ikinci yarıda enfes bir gole imza atan Senegalli yıldız arkadaşlarının tebrik yağmuru sonrası şükür secdesi yaptı. 6 hafta sonra ağları havalandıran Sow, "Böyle golsüz uzun bir dönem yaşamamıştım. Yıkıldığım değil ama hayal kırıklığı yaşadığım bir hafta yaşadım. Allah'a şükür bugün golümü attım. Bana destek olan hocama, arkadaşlarıma, herkese teşekkür ediyorum" sözlerini kullandı.


Volkan şoku


Fenerbahçe'nin milli file bekçisi Volkan Demirel, maç öncesinden gelen bel ağrılarına rağmen ısınmaya çıkarak oynamayı denedi. Ancak tecrübeli kaleci ağrıları engel olduğu için son anda kadrodan çıkarıldı. Kaleyi Mert Günok devralırken, yedeklere altyapıdan yetişen 20 yaşındaki Erten Ersu dahil edildi. Volkan maç sonrası, "Kazandığımız için çok mutluyuz. Maçtan önce Selçuk'a kazanacağımızı söylemiştim. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İlerleyen haftalarda da kazanarak şampiyonluk yürüyüşümüze devam edeceğiz" açıklaması yaptı. nbsp;


Çılgın biriyim...
Maçın adamı Emenike, "İlk geldiğimde bocaladım ama her geçen gün iyiye gidiyordum. Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı önemli bir puan avantajımız var ama lig bitmedi. Ligin bitimi sahada oluyor. Bu farkı koruyup, şampiyonluğa uzanmak istiyoruz. Gol sevinçlerinde çılgınlık yapmayı seviyoruz. Ben de çılgın bir insan olabilirim" açıklaması yaptı.


Emenike ışıl ışıl
F.Bahçe'de sakatlığı geçen ama son idmana tedbir amaçlı çıkmayan Emmanuel Emenike G.Antep maçına yetişti. Ersun Yanal Nijeryalı oyuncuya ilk 11'de şans verirken Webo yedek soyundu. Yıldız futbolcu ortaya koyduğu futbol ve attığı gollerle geceye damga vururken kritik üç puanda en büyük pay sahibi oldu. 10. dakikada attığı golle F.Bahçe'nin maç stresini düşüren Emenike, 34. dakikadaki sayısıyla ise parmak ısırttı. İki golde de dayanıklılığı ve son vuruş becerisiyle takdir toplayan futbolcu arkadaşlarıyla birlikte büyük coşku yaşadı. Emenike dün attığı gollerle krallıkta da iddialı hale geldi. Toplam gol sayısını Trabzonspor maçında attığı gol hariç 11'e çıkaran futbolcu gelecek olan hükmen kararıyla birlikte bu sayıyı 12'ye yükseltecek. Süper Lig'deki gol krallığı yarışında Sivas'tan Aatıf Chahechouhe, G.Saray'dan Burak Yılmaz ve G.Birliği'nden Bogdan Stancu 13 golle zirvede. 7 de asisti bulunan Emenike 12 golle Hugo Almeida'yı yakaladı. nbsp;


Hiçbir yerde yalnız değil nbsp;
Fenerbahçe Gaziantep deplasmanına konuk olurken maç Gaziantepspor'un cezası sebebiyle sadece kadın ve çocuklara oynandı. Fakat Fenerbahçe'yi taraftarları burada da yalnız bırakmadı. Maçı 10 bine yakın kadın ve çocuk takip ederken bunların 5 bine yakınını Fenerbahçeliler oluşturdu.


Egemen nbsp;riske edilmedi

Hafta içinde sakatlığı tamamen geçen başarılı stoper Egemen Korkmaz, Gaziantepspor'a karşı yedek soyundu. Oyuncuyu riske etmek istemeyen Yanal, son haftalarda iyi bir performans sergileyen Bekir'e memleketinde görev verdi.


Yönetici çıkarması
F.Bahçe için şampiyonluk yolunda oldukça önemli yere sahip olan Gaziantepspor maçına sarı-lacivertli yönetim kurulu adeta çıkarma yaptı. Ömer Temelli, Serdar Erkan, Yalçın Haker, Tolga Deniz Aytöre, Metin Doğan, Erhan Türkoğlu, Selim Kosif maçı takip etmek için Gaziantep'e geldi ve takıma destek verdi.



Bir de bunlar var...
gt; F.Bahçe'nin 19 maçında düdük çalan Halis Özkahya, Süper Lig'de 128. maçını yönetti. nbsp; gt; Dün F.Bahçe'nin en yaşlısı (1980) Dirk Kuyt, sarı-lacivertli forma ile Süper Lig'de 57. maçında 15. asistini yaptı. gt; Sahanın en genç oyuncusu ise, 1994 doğumlu olan Salih Uçan'dı. gt; Fenerbahçe'nin en hırçın oyuncusu olan Caner Erkin bu sezon ligdeki 10. sarı kartını gördü. nbsp; gt; G.Antep 7 hafta sonra gol bulamazken, Gilles Binya bu sezon 3. defa kızardı.




KOCAMAN'DAN YALANLAMA
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ersun Yanal'ın yerine göreve getirileceği iddialarını yalanladı. Kocaman, "Ersun Yanal'ın gidip benim geri döneceğim düşüncesini aklımdan bile geçirmiyorum. Böyle bir şey söz konusu değil. Bu dedikoduları kasıtlı ve şampiyonluğa giden Fenerbahçe'nin konsantrasyonunu bozma amaçlı olarak görüyorum. Tek düşüncem var. O da bir parçası olduğum Fenerbahçe'nin bu sezonu şampiyon olarak bitirmesi. Bunun dışındaki dedikodulara itibar edilmemeli" açıklaması yaptı.


Trabzon-Kasımpaşa0-0
Ç.Rize-Eskişehir0-0
Bursa-Torku Konya1-2
M Park Ant-K.Karabük0-0
G.Saray-Kayseri0-1
G.Birliği-Elazığ3-1
Erciyes-Sivas1-1
Beşiktaş-Akhisar3-0
G.Antep-F.Bahçe3-0





27. HAFTA
28 MART CUMA
20.00 nbsp;K.Paşa-Erciyes
20.00 nbsp;K.Karabük-Beşiktaş
29 MART CUMARTESİ
13.30 nbsp;Sivas-G.Antep
16.00 nbsp;Elazığ-Trabzon
19.00 nbsp;Akhisar Bld.-Ç.Rize
19.00 nbsp;T.Konya-G.Saray
31 MART PAZARTESİ
20.00 nbsp;Kayseri-M Park Ant
20.00 nbsp;Eskişehir-G.Birliği 20.00 nbsp;F.Bahçe-Bursa





ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI


BUGÜN
20.30 nbsp;G.Saray-Bursa





26 MART ÇARŞAMBA
20.30 nbsp;Eskişehir-M Park Ant

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...