Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gül: Türkiye'nin nükleer santrallere ihtiyacı var

/ Kaynak: AA
Gül: Türkiye'nin nükleer santrallere ihtiyacı var

GÜNDEM Haberleri  / AA

Gül, Lahey'de 53 ülkenin katılımıyla düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi'nde Türkiye'nin enerji sepetinde nükleer santrallere ihtiyaç duyduğunu vurguladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda'nın Lahey kentinde 53 ülkenin katılımıyla düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Gül, nükleer silahlardan arındırılmış bir dünyanın ortak hedefleri olduğunu belirtti.Gül, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi ile mevcut silahların geri dönülmez şekilde imhasının hiçbir ülkenin tek başına altından kalkamayacağı büyük bir sorumluluk olduğunu kaydetti.Türkiye'nin, çift amaçlı kullanılabilecek malzemelerin Türkiye üzerinden yasa dışı transferinin önlenmesi için ülkeler ve uluslararası örgütlerle aktif diyalog ve işbirliği içinde bulunduğunu bildiren Gül, bu kapsamda sağlam yasal çerçeve, etkin uygulama ve uluslararası işbirliği olmak üzere üç ayaklı bir strateji izlediklerini ifade etti.Nükleer Terörizmin Önlenmesine İlişkin Uluslararası Sözleşme'nin yürürlüğe girdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, nükleer maddelerin fiziki korunmasına yönelik değişikliğin TBMM'de onaylanmayı beklediğini söyledi.


Türkiye'nin nükleer güvenlikle ilgili yasal mevzuatını ve uygulamalarını sürekli iyileştirdiğine dikkati çeken Gül, "Nükleer güvenliği tartışırken sürdürülebilir büyüme için büyük bir meydan okuma olan enerji güvenliğini de hesaba katmalıyız" dedi.


Hızla büyüyen ekonomisiyle enerji arz kaynaklarını çeşitlendirmek zorunda olan Türkiye'nin enerji sepetinde nükleer santrallere de ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Gül, "Bu amaçla emniyet ve en üst düzey güvenlik tedbirlerinde en gelişmiş teknolojiden faydalanmak istiyoruz. Bu nedenle uluslararası yükümlülüklere tamamen uyumlu şekilde nükleer enerjinin barışçıl kullanımı hakkını güçlü şekilde destekliyoruz" diye konuştu.


Gül, nükleer güvenlik kapsamında alınacak tedbirlerin hiçbir şekilde nükleer enerjinin barışçıl kullanımıyla ilgili uluslararası işbirliğini engellememesi gereğini vurguladı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...