Twitter'a 4.3 milyon dolar kazandırıyoruz

Twitter'a 4.3 milyon dolar kazandırıyoruz

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye'de ofis açması istenen yasaklı Twitter'ın reklam pastasında Türk kullanıcının payı 4.3 milyon dolar.

Twitter yasağı beşinci gününe girerken, 12 milyon Türk kullanıcının Twitter'a yüklü miktarda para kazandırdığı ortaya çıktı.

30 MİLYON DOLAR AMA BİLANÇODA 4 MİLYON DOLAR GÖZÜKÜYOR

Türkiye'de 30 milyon dolar reklam geliri elde ettiği ileri sürülen şirketin, ülkede ofis açmasının şart olduğu dile getiriliyor. Şirketin bilançosuna göre ise bu rakam 4.3 milyon dolar.

Habertürk'ten Seçkin Ürey'in derlediği habere göre, Twitter'ın ABD dışında Hollanda, Almanya, İrlanda, İngiltere, İspanya, Paris, Brezilya, Singapur, Avustralya, Güney Kore ve Kanada'da olmak üzere toplam 15 ofisi bulunuyor. İrlanda ve Singapur'daki ofisler üçüncü ülkelere reklam faturalandırma amacı taşıyor.

AKTİF KULLANICIDA TÜRKİYE YEDİNCİ

Japonya, İngiltere, Brezilya ve İspanya şirketin ABD dışında en fazla aylık aktif kullanıcıya sahip olduğu ilk 10 ülke arasında iki, üç, dört ve beşinci sırada. Ofis açmadığı Türkiye ise 7. sırada. Ancak ikinci sıradaki Endonezya'yla 6. sıradaki Suudi Arabistan'da da ofis yok.

KULLANICI BAŞINA 70 SENT

Twitter, gelirlerini görüntülenme sayısı üzerinden hesaplıyor. Ancak ABD dışında görüntülenme sayısını ülke bazında açıklamıyor. ABD dışı reklam geliri 2013'ün son çeyreğinde 1000 görüntülenme başına 60 cent oldu. 594 milyon dolarlık reklam gelirlerinde ABD dışının payı 132 milyon dolar. ABD dışı 187 milyon aktif kullanıcısı olan Twitter'ın kullanıcı başı geliri 70 cent olurken, Türk kullanıcının payı 4,3 milyon dolar gözüküyor.

Ancak bu rakamların, Türkiye'de ofisi olmayan Twitter'ın açıkladığı bilançodan daha fazla olduğu, Türkiye'nin Twitter'a 4,3 değil 30 milyon kazandırdığı kabul ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...