Suriye'de önemli gelişme!

Suriye'de önemli gelişme!

GÜNDEM Haberleri

Suriye'de rejim güçlerine karşı savaşan muhaliflerin Türkiye sınırındaki Samra sahil köyünü ele geçirerek, ilk Akdeniz'e ulaştığı bildirildi.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Direktörü Rami Abdülrahman, aralarında El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi'nin de bulunduğu muhaliflerin Lazkiye'ye bağlı Samra köyünün kontrolünü ele geçirdiğini söyledi.

Lazkiyeli aktivist Ömer el Ceblavi, AFP'ye yaptığı açıklamada, söz konusu köyün kontrolünün muhaliflere geçmesinin, rejime büyük bir darbe olduğunu belirtti.

El Ceblavi, "Bu bölge rejim için stratejik açıdan büyük öneme sahip. Öyle ki; Lazkiye'de ne zaman bir çatışma çıksa, ordu diğer bölgelerdeki birliklerini geri çekip buraya gönderiyor" dedi.

Muhalifler önceki gün de Türkiye'nin Yayladağı ilçesine iki kilometre uzaklıkta bulunan ve çoğunlukla Ermenilerin yaşadığı Keseb kasabası ile sınır kapısını ele geçirmişti.

Suriye'de önemli gelişme!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...