Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bahçeli'den partililere 'uyuma yasağı'

/ Kaynak: İHA
Bahçeli'den partililere 'uyuma yasağı'

Politika Haberleri  / İHA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milli irade hürdür, hür kalmalıdır ve milli irade hür olarak sesleniyor. Nerede?" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milli irade hürdür, hür kalmalıdır ve milli irade hür olarak sesleniyor. Nerede? Ceyhan'da. Ne diyor? Ne AKP diyor ne CHP diyor, ille de MHP diyor" dedi.

Partisinin Ceyhan ilçesindeki mitinginde konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir partiden ayrılıp milli görüş gömleğini çıkardığını söylediğine dikkat çekerek, "Çıplak gezecek de halin yok, sana bir gömlek giydiriyorlar arkasında ABD önünde AB yazıyor. Sonra kalkıyorsun bir buçuk yıl olmadan partin yüzde 34 oy alıyor. İç ve dış odakların desteğiyle aldığın bu oylarla, senin iktidara gelişinde bir komplo olduğu aklına geliyor mu ki sen yolsuzluk ve rüşvetin kendine göre komplo yapıldığını söylüyorsun?" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın iktidara gelişinin iç ve dış odakların Türk milletine yaptığı bir komplo olduğunu iddia eden Bahçeli, "Peki montaj neresidir? Montaj da televizyonlarda her gün gösterilen, gece gündüz 3 vilayeti birleştirip montaj, harman yapıp işte AK Parti'nin büyük mitingleri diye ülkeyi aldattığın toplantılardır. Komplo da montaj da sana yakışıyor" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın, CHP ve MHP'yi "Cehape ve Mehape" şeklinde ifade ederken, partisinin AKP diye telaffuz edilmesine karşı çıkmasını eleştiren Bahçeli, "Hadi p'leri anladık onları Türkçe söylüyorsun, Cehape ve Mehape? Recepçe. Kendisinin partisine Adalet ve Kalkınma partisi deniyor. Peki böyle bir kısaltmayla söylenmesi gereken nedir? AKP'dir. Ama bu diyor ki bana AKP diyemezsiniz, ben diyor AK Parti'yim diyor. Demek ki bugünleri hazırlamak için Adalet ve Kalkınma Partisi o günü de görmüş. Adını AKP değil, Adalet ve Kalkınma Partisi olarak nitelendirmiş" şeklinde konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerinde yapılan bazı kamuoyu araştırmalarının halkı yanılttığını ve medyanın da bu konuya alet olduğunu öne süren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bazı uzmanlar televizyonlara çıkarak Türkiye genelin 2 parti arasında yarıştığını ifade ediyor. Değerli arkadaşlarım bunlar kamuoyu araştırması yapmıyorlar. Bunlar kamuoyunu oluşturmaya çalışıyorlar. Bunlar kamuoyu şirketleri değil, siyasi partiler olarak iktidarın kontrolünde olan ve Türkiye'yi siyaseten şekillendirmeye çalışan zavallılardır. Bunlara soruyorsunuz kaç kişiyle bu çalışmayı yaptın? 3 bin 200 kişi. Sonuç ne? Arada 1-2 puan farkla AKP ile CHP arasında. Siz ne yaptınız? 4 bin denek içerisinde yaptık. E peki ne yaptınız? CHP ile AKP arasında 3-5 puan farkı var ama son günde kim kazanır onu bilemiyoruz. Bu önceden hazırlanmış iktidarlar tarafından beslenmiş kamuoyu araştırması yerine kamuoyu oluşturmakla görevli bu zavallılar Ceyhan'a gelip şurada bulunan, şerefiyle varlıklarıyla burada hazır olan insanların kanaatini sorduğunda, buralarda onbinlerin üzerinde insan var. Peki bunlar ne diyor? Bunlar diyor, 'Türkiye'de milli iradeyi CHP'nin kafesiyle AKP'nin kafesine hapsedemezsiniz. Milli irade hürdür, hür kalmalıdır' ve milli irade hür olarak sesleniyor. Nerede? Ceyhan'da. Ne diyor? Ne AKP diyor ne CHP diyor, ille de MHP diyor."

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için araştıran, birikimli, tecrübeli ve herkesi kucaklamasını bilen özel bir kişinin olması gerektiğini ifade eden MHP Lideri Bahçeli, mevcut Ceyhan Belediyesi başkanı, MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü'yü işaret etti. Ceyhan Belediye Başkanlığı için de Ali Duru'ya destek isteyen Bahçeli, "Son 5 gün için Ceyhan'da uyuma yasağı koyuyorum. Herkes ev ev bir daha dolaşacak, herkes Ceyhanlıyla bir kez daha buluşacak. Sonra, 18 yaşında ilk defa oy kullanan kız ve erkek evladını yanına alarak, 30 Mart sabahı sandığa koşa koşa gidecekler. Oy pusulasını alacağız. Baştan sona bir göz gezdireceğiz. Sonra en sonunda MHP'nin 3 hilalini göreceğiz. Kurt bakışıyla oraya bakacaksınız, diyeceksiniz ki ben yerimi buldum. Mührü alacaksınız, 3 hilalin birine Hüseyin Sözlü için vuracaksınız. Mührü hilalin bir diğerine Ali Duru için vuracaksınız. Ve mührü son kez MHP için vuracaksınız. Bunu yapacak mısınız? 5 gün sonra Ceyhan'ı Ali Duru'ya, Adana'yı Hüseyin Sözlü'ye, Allahın büyük lutfuyla emanet edecek misiniz?" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...