Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama'dan Rusya'ya son uyarı

/ Kaynak: İHA
Obama'dan Rusya'ya son uyarı

DÜNYA Haberleri  / İHA

ABD Başkanı Barack Obama, Rusya'nın "bölgesel bir güç" olduğunu ve Ukrayna'nın bir bölümünü güçlülükten ziyade zayıflıktan ele geçirdiğini dile getirdi.

ABD Başkanı Obama, Hollanda'nın Lahey kentinde düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi sonrasında Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile ortak basın toplantısı düzenledi. Burada yaptığı konuşmada Rusya'nın, güçlülüğünden ziyade zayıflığından dolayı yakın komşularını tehdit eden bir bölgesel güç olduğunu söyleyen Obama, "Ukrayna, Sovyetler Birliği çöktüğünden beri Rusya'nın, üzerinde on yıllar boyunca büyük etkisi bulunduğu bir ülke oldu. Bizim de kendi komşularımız üzerinde kayda değer etkimiz var. Ancak komşularımızla güçlü kooperatif ilişkilere sahip olmak için genelde onları işgal etmemiz gerekmiyor" diye konuştu.

Kırım'ın Rusya'nın bir parçası haline getirilmesinin henüz "bitmiş bir iş" olmadığına dikkat çeken Obama, bunun uluslararası toplum tarafından tanınmadığını ifade ederek, uluslararası normlara uyarak hareket edilmesinin Rusya'ya kaldığını ve bunun yapılmaması durumunda ise daha kuvvetli ek yaptırımların uygulanacağını kaydetti.

"Ancak aynı zamanda Rusya'nın Ukrayna'yı daha da işgal etmesinden endişeleniyoruz" diyen ABD Başkanı, "Bu sebeple, Avrupa Konseyi'yle birlikte Rusya'nın bu adımı atması durumunda uygulanacak ek yaptırımlar ve ek bedellerin alt yapısını oluşturmak için görüşmeler yaptığımızı duyurduk" dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, Rusya'nın eylemlerinin sorun arz ettiğini fakat ABD'nin ulusal güvenliğine bir tehdit olmadığını ifade ederek, "Manhattan'da bir nükleer silahın patlaması ihtimalinden daha endişeliyim" şeklinde konuştu.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...