Bank Asya'dan flaş ortaklık açıklaması

Bank Asya'dan flaş ortaklık açıklaması

Ekonomi Haberleri

Bank Asya, Katar'ın en büyük İslami bankası olan Qatar Islamic Bank (QIB) ile stratejik ortaklık kurulması amacıyla münhasır görüşmelere başladı.

Asya Katılım Bankası'ndan KAP'a yapılan açıklamada, "Katar'ın en büyük İslami bankası olan Qatar Islamic Bank (QIB) ile stratejik ortaklık kurulması amacıyla münhasır görüşmelere başlanmıştır. Bu görüşmeler, QIB'nin Bank Asya'da stratejik ortak olması amacıyla yapılmaktadır. Ortaklık tesis sürecinin yasal izinlerin alınması ile birlikte kısa süre içerisinde neticelendirilmesi planlanmaktadır" denildi.

77 MİLYAR AKTİF BÜYÜKLÜĞÜ VAR

Bank Asya'nın stratejik ortaklık için görüştüğü Qatar Islamic Bank, 1982 yılında Katar'ın ilk İslami finans kurumu olarak faaliyetine başladı. Banka sektöründe nbsp; yüzde 35, toplam bankacılık sektöründe ise yüzde 9'luk paya sahip.

Katar'ın yanısıra Lübnan, İngiltere, Sudan ve Malezya'da da bankacılık faaliyeti gösteren QIB'nin 2013 yıl sonu itibariyle 3,8 milyar dolar özkaynağı, 21 milyar dolar aktif büyüklüğü bulunuyor.

HÜRRİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...