Muhalefete 'Baasçı' eleştirisi' Esad'dan önce CHP tepki verdi

Muhalefete 'Baasçı' eleştirisi' Esad'dan önce CHP tepki verdi

Politika Haberleri

"Bu CHP Ergenekon'un avukatlığını yaptı. DHKP-C'nin avukatlığını yaptı. Twitter'in avukatlığını yaptı. Şimdi de Suriye'nin avukatlığını yapıyor"

"Hava sahamızı ihlal eden jeti düşürdük. Suriye'nin avukatlığını CHP yapıyor. CHP, MHP, BDP, Pensilvanya hep birlikte BAAS rejiminin askerleri oldular" Seçim çalışmaları kapsamında il gezilerini sürdüren Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dünkü durakları Kastamonu ve Samsun oldu. Mitinglerde on binlerce vatandaşa seslenen Başbakan'ın hedefinde paralel yapı ve muhalefet vardı. Konuşmasına, 2011'de Kastamonu dönüşünde konvoyuna yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Recep Şahin ve ölüm yıldönümü olan Muhsin Yazıcıoğlu'nu anarak başlayan Erdoğan, özetle şu mesajları verdi: "Suriye jeti hava sahamızı ihlal etti. Defalarca uyarıldı, dinlemedi, düşürdük. Daha önce de bir helikopterleri bu şekilde düşürmüştük. Çok ilginç... Suriye'den önce CHP tepki verdi. Hale bak... Bunların yandaş medyaları var ya, hepsi birden tepki veriyor. Önceki gün Yardımcısı çıkıyor, Suriye lehine açıklama yapıyor. Genel Müdür farklı söylüyor. Baktı ki tepki gelmeye başladı, farklı söylüyor. Dün yine çarkediyor. Suriye'nin avukatlığını yapıyor bu defa... nbsp;
Düne kadar Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyenler Pensilvanya'nın askeri oldular. Bazı CHP'liler arabalarının üzerine Atam izindeyiz yazıyor ya onlara tavsiyem 'Hocam izindeyiz' yazsınlar. nbsp;

Pensilvanya Türkiye'yi, devleti ve siyaseti zehirlemek için her yola başvuruyor. Maalesef bu CHP, MHP Pensilvanya'nın kuyruğu oldu. Kasetlerle, montajlarla, şantajlarla hem CHP'ye hem MHP'ye boyun eğdirdiler, bu hale getirdiler. Sonra gençlerimiz şehit olmasın, çocuklarımız ölmesin, terör bitsin diye verdiğimiz çözüm mücadelesini baltalama vazifesini üstlendiler. Bahçeli 'İmralı'ya ne söz verdin?' dedi. Benim adım Tayyip Erdoğan. Hamdolsun, hayatım boyunca vatanımı, milletimi kimseye satmadım. Onun hesabını siz verin. 17 aralıkta yolsuzluk rüşvet iftiralarıyla saldırdılar. İllegal ses kayıtlarını servis etmeye başladılar. Bunların terör örgütünden ne farkı var? Vatandaşımı kimse sindiremez. Ne diyor şimdi halkımız? 'Yetti be'.
Esnafa 'kayıtların elimizde yayınlarız' diyorlar. Samsunlu Metro Turizm sahibi açıklamalar yaptı. Tehdit ettiler; 'şu kadar para vereceksin'. 'Yıllarca yardımcı oldum' diyor adam. Tehdit ediyorlar. O da şimdi makbuzlu olanın dışında yardım etmediğin için içeri alıyorlar. Kim? Paralel yargı.
Her tezgah var burada. Sinsice davrandılar, farklı göründüler. Meğer yüzleri dost, özleri düşmanmış. nbsp;Bu Pensilvanya örgüttür. Dedim ya; inlerine gireceğiz. Bu seçimden sonra çok daha farklı adımlar atacağız."

TWİTTER'I ELEŞTİRDİ
Kendi göbeğimizi nbsp;kendimiz keseriz

Twitter'a erişimin engellenmesi de Başbakan Erdoğan'ın gündemindeydi. "Twitter'ı yasaklayan Başbakan, AK Parti prestij kaybediyor" iddialarını hatırlatan Erdoğan şöyle devam etti: "O Twitter önce mahkeme kararlarına uymayı öğrensin. Sen kalkıp da ABD'de ABD Başkanı'na Tayyip Erdoğan'a yapılan hakareti yapamazsın, yaptığın anda indirirler seni. Bu kalkacak, Erdoğan'a her türlü hakareti yapacak, bütün uyarılara rağmen indirmeyecekler, aynı şekilde bakanlarıma bu tür şeyleri yapacaklar, uyarılara, mahkeme kararlarına rağmen indirmeyecekler, ee biz de seyredeceğiz. 10 milyonu aşkın tablet bilgisayar dağıttık. Ancak bu ahlaksızlıklar yapılsın diye değil, ileri teknolojiyi kullanmaları için yaptık. Bıçak katilin elinde can alır, doktorun elinde can kurtarır. Şimdi bu tür bilgisayarla kalkıp da sen eğer Tayyip Erdoğan'a böyle bir iftirayı yapar, bunu da Twitter'da yaymaya kalkarsan, biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz."

'25 Mart'ın hedefi istikrarı sarsmaktı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NTV ve Star TV ortak yayınında Oğuz Haksever'in sorularını cevaplandırdı. Günlerdir yazılıp çizilen "25 Mart senaryolarının" asıl hedefinin Türkiye'nin güven ve istikrarını sarsmak olduğunu belirten Erdoğan, "Bu kalemler 12 yıldır aynı şeyi yazıyorlar. Hiçbir sonuç elde edemeyecekler. Bugün bir şey olmadı, yarın da olmayacak" dedi. Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın paralel yapı tarafından hallaç pamuğu gibi atıldığını belirterek, daha güçlü bir istihbarat için çalışma yaptıklarını söyledi. İş adamlarına, bakanlara, milletvekillerine kaydedilmiş görüntülerle şantaj yapıldığını dile getiren Başbakan, "Bizim dinimizde başkasının mahremini gözetlemenin yeri yoktur" dedi. Kurallara uyulması halinde Twitter yasağının sürekli olmayacağına işaret eden Erdoğan, Türkiye'yi eleştiren Avrupa ülkelerine de sert çıkarak, "Türkiye onların çoğundan daha özgür bir ülke" diye konuştu.
Erdoğan, Suriye ile yaşanan gerginlikle alakalı olarak da, "Suriye uçağını sınırımızı ihlal ettiği için vurduk. Yine yapsalar yine vururuz. Süleyman Şah Türbesi Türkiye toprağıdır. Oraya karşı bir saldırı olduğu takdirde gereği neyse yaparız" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...