Moody's: Hükümetin malî politikası şokları absorbe ediyor

Moody's: Hükümetin malî politikası şokları absorbe ediyor

Ekonomi Haberleri

Moody's; Türkiye'ye "kırılganlık" uyarısı yaparak, "Maliye politikası, ekonomideki bazı şokları absorbe edecek" açıklamasında bulundu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'den yapılan açıklamada, "Türkiye'de politik türbülans ve piyasa oynaklığı dışsal kırılganlığın altını çizmektedir. Buna rağmen Moody's, ülkenin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'na oranla yüzde 13 oranında düşük bir döviz borcunun olmasını dikkate almaktadır" ifadelerine yer verildi. Moody's, genel anlamda gelişmekte olan ekonomilerle ilgili olarak da şu görüşleri savundu: "Son finansal piyasa oynaklıkları ve gelişmekte olan piyasaların para birimleri üzerindeki baskılar, belirsizlik sürecinde potansiyel kırılganlıkları öne çıkarmaktadır. Burada temel göstergeler; büyük cari açık, düşük döviz rezervi, kısa vadeli yaklaşan borçlar, döviz cinsinden yüksek borç oranları olacak."

Brezilya'nın notu düştü
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard amp; Poor's (S amp;P), Brezilya'nın negatif görünümlü "BBB" olan kredi notunu "BBB-"ye düşürdü, not görünümünü durağan olarak belirledi. S amp;P'den yapılan açıklamada, "Brezilya 2014 yılında yüzde 1.8, 2015 yılında yüzde 2 oranında büyüme kaydedecek. Gelecek yıllarda dış kırılganlıklar da artacak" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...