IMF bir daha bu ülkeye giremeyecek

/ Kaynak: AA
IMF bir daha bu ülkeye giremeyecek

Ekonomi Haberleri  / AA

Türkiye'nin IMF ile olan 50 yıllık hesabını kapattığını belirten Bakan Nihat Zeybekci, IMF'nin bir daha Türkiye'ye dönüşünün mümkün olmadığını söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin Dünya Bankasına ve IMF'ye muhtaç olduğu günlerin geri kaldığını belirterek, "Bir daha bu ülkeye IMF girmeyecek" dedi. nbsp;Denizli'nin Tavas ilçesinde Belediye Meydanı'nda halka hitap eden Zeybekci, Türkiye'nin 50 yıldan beri borçlu olduğu IMF'ye, 14 Mayıs'ta son taksiti ödeyip "Güle güle" dediğini anlatarak bundan birilerinin rahatsız ve huzursuz olduğunu söyledi. Bazılarının, faiz ve enflasyonun yüzde 100'ler seviyesine çıkmasını, ihracatın durmasını, istihdamın olmamasını, yeniden IMF'nin gelip Türkiye'yi yönetmesini istediğini ifade eden Zeybekci, "Türkiye, buna müsaade etmeyecek. Arslanlar gibi başbakanımız ve hükümetimiz var. Bizde bu tende bu can oldukça, bu nefesler alınıp verildikçe bir daha bu ülkeye IMF girmeyecek, bir daha bu ülke Dünya Bankasına muhtaç olmayacak" diye konuştu. Zeybekci, mitinglerine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Kılıçdaroğlu bu kalabalığı görmesin, yine montaj der. Garibim, illere gittiğinde böyle kalabalık görmüyor" ifadelerini kullandı. nbsp;
Muhalefete eleştirilerini sürdüren Zeybekci, şunları kaydetti: "Bakın bunlar kuduruyorlar, neden Türkiye ileri gidiyor diye. Türkiye bir santim ileriye gittiği zaman bunların yüreği bir santim kararıyor. Türkiye bir metre yukarıya çıktığı zaman, bunlar bin metre yerin dibine gidiyorlar. Utanıyorlar Türkiye'nin bu hale gelmesinden. Neden biliyor musunuz? Çünkü o zaman Türkiye'yi dünyaya peşkeş çekemiyorlar, Türkiye'ye sülüklerini yapıştıramıyorlar."

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...