HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yerel Yönetimler Demokrasinin Beşiğidir

Kaynak:
Yerel Yönetimler Demokrasinin Beşiğidir

GÜNDEM Haberleri  / 

Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün: Yerel Yönetimler Demokrasinin Beşiğidir

Bir ülkenin demokrasi düzeyinin nüfusa düşen belediye sayısıyla ölçülebildiğini söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün, "İsveç, Norveç ve Danimarka'da bin kişiye, Bulgaristan'da 2 bin kişiye, Türkiye'de 168 bin kişiye, İran'da 250 bin kişiye bir belediye düşüyor." dedi.
nbsp;
Partiye Değil Adaya Bakarız
Başkan Akgün, Trakya Grubu İş Adamları ve Serbest Meslek Sahipleri Derneği üyeleri ile bir araya geldi. Büyükçekmece'ye verdiği hizmetlerden dolayı Akgün'e plaket veren Trakya Grubu Başkanı Faruk Korça, "Biz yerel seçimler öncesinde partiye değil, aday olan kişinin geçmişine, vizyonuna, neler yaptığına ve neler yapabileceğine bakarız. Dernek olarak Büyükçekmece'nin Dr. Hasan Akgün'den daha iyi bir belediye başkanına sahip olamayacağını düşünüyoruz." dedi. Kendisine bu ödülü layık gören Trakya Derneği üyelerine teşekkür eden Başkan Akgün, konuşmasında demokrasi vurgusu yaptı. Ülkelerdeki yerel yönetim sayısının, demokrasi gelişmişliği ile ters orantılı olduğunu söyleyen Akgün, şöyle konuştu:
nbsp;
30 Bin Kişiden 168 Bin Kişiye Çıktı
"Ülkelerde yerel yönetim sayısı arttıkça demokrasi ile insan hak ve özgürlüklerine verilen değer artar. Gelişmişlik düzeyi tüm dünya tarafından kabul edilen İsveç, Norveç ve Danimarka gibi ülkelerde bin kişiye bir belediye düşer. Bulgaristan'da ise 2 bin kişiye bir belediye düşüyor. Çıkarılan kanun ile belde belediyelerinin kapatılmasından önce Türkiye'deki bu sayı 30 bin kişiye bir belediyeydi. Ancak kanunun uygulanmaya başlamasının ardından bu sayı 168 bin kişiye bir oranına düştü. İran'daki oran 250 bin kişiye bir belediye. Yerel yönetimler, vatandaşların yönetime katılabildikleri kuruluşlardır. Bu kuruluşları ortadan kaldırdığınızda vatandaşları yönetimden uzaklaştırarak demokrasiyi baltalamış olursunuz."
GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...