Mahkemeden flaş Twitter kararı

/ Kaynak: İHA
Mahkemeden flaş Twitter kararı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

TİB'in Twitter'a tedbir amaçlı erişimin engellenmesine ilişkin işleminin yürütmesinin Ankara 15. İdare Mahkemesince durdurulduğu öğrenildi.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB), Twitter'a tedbir amaçlı erişimin engellenmesine ilişkin işleminin yürütmesinin Ankara 15. İdare Mahkemesince durdurulduğu öğrenildi.

Türkiye Barolar Birliği ve Ankara Barosu, TİB'in kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açmıştı.

Ankara 15. İdare Mahkemesinin, oy çokluğuyla Twittar'a tedbir amaçlı erişimin engellenmesi işleminin yürütmesinin durdurulmasına karar verdiği belirtildi.

Kararın yazımının sürdüğü, yazım işleminin ardından kararın TİB'e iletilmesinin beklendiği öğrenildi.

TİB'in kararı 30 gün içinde uygulaması gerekiyor. Bununla birlikte TİB, bu sürede Ankara 15. İdare Mahkemesi kararına karşı Bölge İdare Mahkemesine itiraz edebilir. Bölge İdare Mahkemesinin alacağı karar kesin nitelik taşıyor.

Bu arada, kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması için MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural adına dava açan Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Kürşat Ergün, "Ankara 15. İdare Mahkemesi, oy çokluğuyla yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Bir üyenin muhalefet şerhinin yazılması bekleniyor. Tereddüt yok. Bizim açtığımız dava Ankara 2. İdare Mahkemesindeydi. Ancak dosyaların birleştirilmesi için az önce talepte talepte bulunduk. Karar, tüm mahkemeler için bağlayıcı olacak" açıklamasında bulundu.

Öte yandan, Twitter'a erişim engelinin kaldırılması için yapılan bireysel başvurular için sabah toplanan Anayasa Mahkemesi heyetinin, İdare Mahkemesinin kararının ardından ön inceleme yaptıktan sonra başvuruyla ilgili görüşmeyi başka bir tarihe bıraktığı öğrenildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...