Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte Kulüpler birliğinin 'yabancı' kararı!

/ Kaynak: AA
İşte Kulüpler birliğinin 'yabancı' kararı!

SPOR Haberleri  / AA

Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Hoşcan, "Yabancı futbolcu sınırlaması konusunda ortak mantığın bulunabilmesi ve ortak kararın çıkabilmesi önemli"

Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Mesut Hoşcan, yabancı sınırlamasıyla ilgili olası bir değişikliğe ilişkin, "Tribünde oturan yabancı futbolcuların sözleşmesi Anadolu kulüplerini zorluyor. Yabancıların oynayabilecek sayı içinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Tribünde oturacak sayıya karşıyız" dedi.


Eskişehirspor Kulübü Başkanı da olan Hoşcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig'in 2013-2014 sezonunda "6+0+4" olarak uygulanan yabancı futbolcu sınırlamasının gelecek yıl ki uygulaması için Ankara'da bir toplantı yapıldığını hatırlattı.


Toplantıda birçok kulübün "6+2" konusunda uzlaştığını ifade eden Hoşcan, şöyle konuştu:


"Tribünde oturan oyuncuyla ilgili sınırlama getirmeyi hiçbir kulüp kabul etmiyor. Bazı kulüpler, 5+2 konusunda öneri sundu. Bunu Eskişehirspor olarak biz de savunduk. Netleşmiş bir durum yok. Bazı kulüpler bunu imza altına almadı. Ortak ve çoğulcu kararın 6+2 olduğu belirlendi. Çoğu kulübümüz, 6+2'yi onayladı. Takımlar arasında 6+2 kararı ağırlık bastı. Diğer kulüpler de görüşlerini bildirecek. Biz de bunu karara bağlayıp, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yabancı sınırlamasının değişmesi konusunda tavsiye niteliğinde sunacağız. TFF'nin yabancı sınırlaması konusunda Kulüpler Birliği Vakfı'ndan bir görüş beklediğine inanıyorum. Sayı ne ise uzlaşılır ancak tribünde oturan yabancı futbolcuların sözleşmesi Anadolu kulüplerini zorluyor. Yabancıların oynayabilecek sayı içinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Tribünde oturacak sayıya karşıyız."


-"Ortak mantığın bulunabilmesi önemli" nbsp;


Hoşcan, yabancı sınırlamasının en büyük amacının Türkiye Milli Futbol Takımı için daha iyi oynayan, daha yetenekli, maç eksiği olmayan yeni yeteneklerin çıkması olduğunu bildirdi.


Genellikle yabancı transferinin sınırsız olması durumunda özellikle İstanbul kulüplerinin çoğulcu sayılara ulaştığını anlatan Hoşcan, şöyle devam etti:


"Bu durumda takımların alt yapısından yetişen futbolcular forma şansı bulamıyor. Yabancı futbolcu sınırlaması konusunda ortak mantığın bulunabilmesi ve ortak kararın çıkabilmesi önemli. Eskişehirspor, çıkan kararlarda sorun oluşturmamak için gayret gösteriyor. Kulüplerin, menfaatleri için hareket etmesi doğaldır. Milli takımı düşünerek de hareket edilmesinin gerekli olduğunu düşünüyoruz."

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...