Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yüksek kolesterol meme kanserini tetikleyebilir

/ Kaynak: AA
Yüksek kolesterol meme kanserini tetikleyebilir

SAĞLIK Haberleri  / AA

Kolesterolün takip altına alınmasının sadece kalp ve damar hastalıklarına değil, meme kanserine karşı da önlem alınmasını sağlayabiliyor.

ABD'de bilim adamlarının araştırması, kolesterolün takip altına alınmasının sadece kalp ve damar hastalıklarına değil, meme kanserine karşı da önlem alınmasını sağlayabileceğini gösterdi.Östrojen hormonunun birçok meme kanseri türünün gelişiminde rol oynadığını belirten bilim adamları, kolesteroldeki bir molekülün söz konusu hormonu ''taklit ettiğini'' belirleyerek, bu durumun meme kanseri riskini artırabileceğini vurguladı.Yapılan araştırmada, 27HC adlı molekülün, östrojen gibi, tümör hücrelerinin büyümesine neden olduğu görüldü.Yağlı yiyeceklerle beslenen farelerde kolesterolün yükseldiği ve hayvanların meme kanserine daha fazla yakalandığı belirtildi.Bir hastanedeki hastaların verilerini inceleyen bilim adamları meme kanserine yakalanan kadınlarda 27HC molekülünün sağlıklı kişilerinkinden 3 kat fazla olduğunu da belirledi. Ayrıca bilim adamları, 27HC molekülünü engellemede daha az başarılı olanların yaşam süresinin daha az olduğuna dikkati çekti.Molekül ve kolesterol seviyesi arasındaki bağlantı kesinlik kazanmasa da, sonuçlar statinler gibi kolesterol ilaçlarının bu molekülün etkilerini azaltabileceğini gösteriyor.Araştırmanın sonuçları ''Cell Reports'' ve ''Science'' dergilerinde yayımlandı.

SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...