Esad, misket bombalarıyla ölüm yağdırıyor

/ Kaynak: AA
Esad, misket bombalarıyla ölüm yağdırıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

İç savaşın devam ettiği Suriye'de Esad rejiminin, Hama'nın doğusundaki Ukairbat bölgesine son zamanlarda misket bombasıyla saldırdığı belirtildi.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden (SNHR), yapılan açıklamada, uluslararası toplumun sessizliğinin cesaret verdiği Esed rejiminin, Uluslararası İnsan Hakları Hukuku'na göre kullanılması yasaklanan ve son dönemlerde artış gösteren misket bombalarıyla saldırdığı kaydedildi.

Rejimin 31 Ocak-1 Mart tarihlerinde başkent Şam'ın kuzeyindeki Kalamun bölgesindeki Yebrud beldesine misket bombalarıyla saldırdığı kaydedilen açıklama, saldırıda 64'ü çocuk, 14'ü kadın ve 3 muhalif olmak üzere 138 kişinin öldüğü anımsatıldı.

Yebrud saldırısı öncesinde 12 Şubat'ta Hama'nın Kefr Zeyta ile Ukairbat bölgelerinin de dahil olduğu toplam 9 bölgeye aynı silahla saldırıldığına dikkat çekilen açıklamada, saldırı yapılan bölgelerdeki insanlarla görüşüldüğü ve misket bombalarının kullanıldığını kanıtlamak için fotoğraf ve görüntüler çekildiği kaydedildi.

Silahların kullanıldığı bölgelerin, yaşam alanları olduğuna ve muhaliflerin bölgeye sığındıklarına yönelik kanıtların olmadığına dikkat çekilirken, patlamayan bombaların olası risklerine işaret edildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...