MHP, adaylıktan çekilen adayına dava açıyor

MHP, adaylıktan çekilen adayına dava açıyor

Politika Haberleri

Seçime 4 gün kala adaylıktan çekilen MHP Siirt Belediye Başkan adayı Muammer Ekinci'ye Genel Merkez'den sert tepki geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, adaylıktan çekilen Mehmet Ekinci hakkında suç duyusunda bulunacaklarını açıklarken, "Transfer borsası mı kuruldu" diye sordu. Durmaz, "Diğer partiler bu işlere tenezzül etmemeli" diyerek ilginç bir de yorum yaptı.MHP Siirt adayı Ekinci, "Bu paralel yapı karşısında partimin genel merkezi ve genel başkanı sağduyulu davranıp ülkemizi ve devletimizi savunması gerekirken seçim menfaatlerini gözeterek paralel yapının bir oyuncağı gibi hareket etmesi benim milli duygularıma ve siyasi görüşüme ters düşmektedir" diyerek adaylıktan çekildiğini açıkladı.Bu açıklama ve istifaya ise MHP Genel Merkezi'nden sert tepki geldi. MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Yapılan açıklamanın kabul edilmesi mümkün değildir. Savcılığa suç duyusunda bulunacağız. Seçime bu kadar az bir süre kala bu olay ister istemez insanların aklına başka şeyler getiriyor. Transfer borsası mı kuruldu? Tehdit, şantaj mı var? İl Başkanımız gereken açıklamayı yapacak. Ancak ne olursa olsun yapılan doğru olmamıştır. Diğer partilerin de bu tür yöntemlere tenezzül etmemeleri gerekir. Bu olay siyaseti ne kadar kirlettiklerinin bir göstergesidir. Yasal olarak gereken her şey yapılacaktır."

OYLAR GEÇERSİZ SAYILACAK

Öte yandan Siirt'te MHP süre geçtiği için yein bir aday gösteremiyor. Ekinci'nin aldığı oyların geçersiz sayılacağı belirtilirken MHP'nin belediye Meclis üyelikleriyle ilgili oylarında bir sıkıntı yaşanmayacağı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...