Uğur Işılak: 'Onlara hakkımı helal etmiyorum'

Uğur Işılak: 'Onlara hakkımı helal etmiyorum'

GÜNDEM Haberleri

Seçim meydanları coşturan AK Parti'nin Dombra şarkısının söz yazarı Uğur Işılak ve bestecisi Nogay Türkü olan Arslanbek Sultanbekov bir araya geldi.

Son yılların en tartışmalı seçim şarkısı Dombra'yı Türkiye'de meşhur eden Uğur Işılak, kendisi için başlatılan karalama kampanyası olduğunu ancak onlara en güzel cevabı Kazak sanatçı Arslanbek'in verdiğini söyledi. Başbakan Erdoğan'a karşı olan kişilerin onun yanında olanlara da savaş açtığını söyleyen Uğur Işılak, bir grubun medya organlarında sürekli kendisi hakkında yalan ve iftira niteliğindeki haberlerin yapıldığını söylerken, bu zamanda Başbakan Erdoğan'ın çok iyi anladığını söyledi.Işılak, 'Ben bu süreçte şunu anladım. İftiraya maruz kalmak insanı çok yıpratan bir şey, iftiraya maruz kalmak insanı agresifleştiren kötü bir durum. Ben özellikle 'bana hırsız' diyenler olduğunda sayın Başbakan Erdoğan'ı çok iyi anladım. Onun için 'kızıyor ve sert konuşuyor' eleştirilerine maruz kalıyor. Ben küçük bir iftiraya maruz kaldım, ancak Erdoğan her gün onlarca yazar ve muhalefet liderlerinin iftiralarına maruz kalıyor. Ben de birkaç gün önceye kadar 'hırsız' iftirasıyla karşı karşıya kaldım. Biliyorsunuz Arslanbek Sultanbekov'a ait olan Dombra şarkısını çalmakla suçlandım. Ki be hayatımda hırsızlık nedir bilmedim. Bir şey alırken bile izin alır onu alırım. Bu iftiralar karşısında çok acı çektim.' dedi. nbsp;


ARSLANBEK'İ KULLANDILAR
'Bir sanatçı için en kötü şey onun kullanılmasıdır' diyen Uğur Işılak, farkında olmadan Arslanbek kullanıldığını ancak onun da bunu anladığını söylerken 'Sonuç olarak Arslanbek beyle bir şekilde ülkesinde irtibat kurduk. Ben onu ilk izlediğimde benim için söylediklerine inanmadım. Çünkü Arslanbek Sultanbekov'un Türkçesi yok. Bazı kelimeleri anlıyoruz ama açık şekilde anlaşılmıyor. Arslanbek'in söylemediği şeyleri çevir onun ağzından yazdılar. Ben inanmadım. Çünkü ben sanatçıyım. Bir sanatçı karşı tarafı suçlarken bir sanatçı duruşunu elden bırakmaz' dedi.
Uğur Işılak: 'Onlara hakkımı helal etmiyorum'



BEN AK PARTİ'NİN HAKKIN SAVUNUCUSU OLDUĞU İÇİN YANINDAYIM
Işılak sözlerine şöyle devam etti;
Türkiye'de bir haber ajansı onun ağzından bir haber yaptı. Baktım Arslanbek Sultanbekov, Türkiye'nin yönetimiyle demokrasisiyle yorumlar yapmış güya. Kendi ülkesinde bile böyle bir yorumda bulunmayan sayın Arslanbek Türkiye hakkında nasıl olur da yorum yapar diye şaşırdım. Oysaki tercüman, bu ajansın bağlı olduğu grubun adamıymış. Bu adamı bulmalıyız ve bunların elinden kurtarmalıyız dedik. Ve Arslanbek'e ulaştık. Arslanbek çok kötü kullanıldı. Ve o bunun farkında değildi. Sanatçı kendini kullandırtmaz. Ben şimdi AK Parti'nin yanında duruyorum ama kendi hür irademle duruyorum. Ben hakkın yanında olduğu için sayın Erdoğan'ın yayındayım. Şuanda haklı başbakan olduğu için onun yanındayım. Haklının yayında olmadığını gördüğüm zaman Erdoğan'ın da yanında olmam.Arslanbek yine o grubun gazetesinde güya 'Uğur Işılak vicdanı varsa hem Türk halkından hem de benden özür dilesin' demiş. Onu da beni de tanıyan ortak kişiler 'Uğur bey Arslanbek öyle bir şey demedi, sizi bir araya getirmek istiyoruz' dediler. nbsp;Ve bira araya geldik. Böyle ifadesinin olmadığını söyledi. Hatta Arslanbek bana dombrasını hediye etti. Allah aşkına benim için o sözleri kullanan birisi gerçekte öyle bir şey olsa bana hediye sunar mı?


ARSLANBEK DE HATASINI ANLADI
Türkiye'de Dombra'nın anonim eser olarak bilindiğini ve bu konuda Arslanbek'in buna sessiz kaldığını söyleyen nbsp;Uğur Işılak, 'Arlsanbek Sultanbekov da kendi hatasının olduğunu şu sözlerle anlattı; Bu eser de benim büyük bir ihmalkârlığım var, Türkiye bunu anonim olarak biliyor, çünkü bundan 3-5 sene önce de kullanıldı ve ben o zaman da hakkımı aramadım' dediğini söyledi. Arslanbek'in iyi niyetli biri olduğunu da söyleyen Işılak, 'Kültür Bakanlığı'nın arşivlerinde '1000 yıllık Asya ezgisi yazıyor. Buna da itiraz etmemiş. Eser benim sözlerimle yeniden yorumlanınca 'benim' dedi. Şarkı patlayınca sayın Arslanbek'e akıl verenler olmuş ve sonrasını biliyorsunuz. Kullananlar onun üzerinden bana, beni çekemeyenler ve hatta AK Parti'nin başarısını çekemeyenlerin saldırısı oldu. Konu bu' dedi.


DOMBRA KUTSAL DEĞİL!
Birilerinin Dombra'yı kutsadığın da söyleyen Işılak 'Bu Türk ezgisidir değiştirilemez diyorlar. Koca koca adamların düştüğü durumu görünce çok üzüldüm. Sanki gökten biri getirdi 'Bu Türklerin ezgisidir, bunu değiştiremezsiniz' demeye kadar getirdiler. Zaten ben de bunun Başbakan Erdoğan'a uyarlarken adını da Dombra olarak bıraktık. Bu aslında emeğe saygı göstermektir. Biz bunun adının koruduk. Recep Tayyip Erdoğan marşı ya da Uzun Adam marşı demedik. Dombra olarak duyuldu Dombra olarak kaldı.
Nihayetinde olay bu şekilde çözüldü. Ben bana 'hırsız' diyenlere hakkımı helal etmiyorum. Helak ediyorum dersem yine yaparlar. Ben onlar kadar yüzsüz ve arsız değilim. Ayrıca bu iftira benim için bir lütuf da olabilir. Çünkü iftiraya uğrayanın günahı iftira atana yüklenir. Bu anlamda ben dede bir rahatlama oldu' dedi.


BEN SANATI KİRLETMEDİM
Son olarak, AK Parti'ye şarkı yapmakla sanatı kirlettiği eleştirilerine yanıt veren Uğur Işılak şunları söyledi; Dediler ki Uğur Işılak bir siyasetçiye şarkı yazarak sanatı ve sanatçıyı kirletti. Ben bu eseri bir siyasetçi olduğu için ona yazmadım. Ben ona davamın adamı olduğu için şarkı yazdım. Herkes davasını savunur. Kimi yazısıyla onu savunur, kimi danışman olarak onun yanında olur. Ben de ona şarkı yazarak bu davaya destek oldum.
HABER7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...