Ukrayna ordusu Rusya'yı mahkemeye verecek

/ Kaynak: AA
Ukrayna ordusu Rusya'yı mahkemeye verecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Leonid Polyakov, Kırım'daki 1,7 milyar dolarlık askeri ekipman ve techizatını Rusya'dan alamazlarsa uluslararası mahkemelere başvuracaklarını bildirdi.

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcıs Leonid Polyakov, Kırım'daki Ukrayna askeri varlıklarının değerinin 1,7 milyar dolar tutarında olduğunu söyledi. Polyakov, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden ve Rusya'ya katılma anlaşması imzalayan Kırım'daki askeri techizat ve ekipmanlarının çıkartılması için Rusya ile görüşmelerin devam ettiklerini belirtti. Yarımadadaki askeri varlıklarını alamaması durumunda uluslararası mahkemeler başvuracaklarını bildiren Polyakov, "Kırım'da Ukrayna ordusuna ait 1,7 milyar dolarlık askeri ekipman ve tachizat bulunuyor. Ukrayna askerleri malzemeleri bölgeden çıkaramazsa Kiev, Moskova'dan tazminat talep edecek" ifadelerini kullandı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...