Davutoğlu: Türkiye'nin kırmızı çizgileri pembeleşti

Davutoğlu: Türkiye'nin kırmızı çizgileri pembeleşti

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TGRTHaber'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı TGRTHaber'de yayınlanan Ankara'nın Gündemi programına konuk oldu. Bakan Davutoğlu, yazarımız ve İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol ve TGRT Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

İşte Bakan Davutoğlu'nun yaptığı açıklamalar;

Biz Suriye'yi aradık bize bir uçak gönderin bizde onu düşürelim. Biz bunu mu dedik? Bu makul bir senaryo olmadığı için şunu söylesinler 'Bırakın gelselerdi. Ankara semalarına gelinceye kadar dokunmamalıydık' bu mudur olay. Diyelim ki bir şekilde müdahalede bulunulmadı. Bu kez de derlerdi ki angajman kuralları delindi, kırmızı çizgiler pembeleşti. Bu bir mantık mı? Bunun bu zamanlamayla ne alakası olabilir. O uçağa davetiye mi çıkardık? Sadece bir Dışişleri Bakanı olarak söylemiyorum modern dönemi dengeleri etüt etmiş biri olarak söylüyorum. Zamanında gösterilemeyen caydırıcılık kadar kötü birşey yoktur.

IŞİD'in orada mevcudiyeti yok. IŞİD elemanlarını Rakka'ya çekti. Uçağın düştüğü yer Türkmenlerin olduğu yer. Keseb ve Lazkiye arasındaki bölge. Kılıçdaroğlu'nun harita bilgisine güvenmediğim için, geçen Akşehir'e geldi adayı tanıtırken Kırşehir adayımız diye tanıttı. O bölge Bayırbucak Türkmenleri'nin olduğu bölge. O uçak Türkmen bölgelerini bombalamak üzere harekete geçmişti. IŞİD orada yok, Rakka'da var. IŞİD rejimle mücadele etmiyor. OSÖ'yle mücadele ederek rejime destek veren bir örgüt. OSÖ'nün ilerleyişi karşısında rejim hava bombardımanı ile ilerleyişi durdurmaya çalışıyor.

Lazkiye'de Esad güçlü ama orası da aldığımız dış kaynaklı bilgilere göre düşmek üzere. OSÖ orada kiminle savaşıyor. Mihraç Ural ile DHKP-C ile çatışıyor. Öldüğüne ilişkin ciddi bilgiler var. ESad'ın kuzeni de öldürüldü.

O akşam ben BM Genel Sekreteri'ni, NATO Genel Sekreterini arayıp bilgi verdim. Böyle olmamış olsa Rusya sesini çıkarmaz mı? Öyle bir kasıt var ki. O gün daha bir TV kanalında dinledim. Suriye rejimi ne diyorsa bir gazeteci aynısını söylüyor. Kanım dondu resmen. Evet gazetecilerin fikirlerine saygımız var. Verdikleri bilgilerin tümü yanlış. Efendim diyor, acaba zamanlamanın özel bir anlamı var mı? Acaba Suriye uçağının bizim sınırlarımızı geçmediğine ilişkin bilgiler geliyor. Elinde radar kayıtları var herşey var. Buna rağmen hangi kaygı ile ki kendi hükümetini ordusunu uluslararası toplum nezdinde şüpheye düşürecek bir tavır takınıyor. Yurt dışında hiç bir basın Türkiye'yi tenkit etmedi.

YUNUS EMRE ARVAS / TG.COM.TR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...