Kayseri'de 'Oy kullanmayın' bildirileri!

/ Kaynak: AA
Kayseri'de 'Oy kullanmayın' bildirileri!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kayseri'de işyeri ve bina kapılarına seçmenlerin oy vermek için sandığa gitmemesinin belirtildiği bildiriler bırakıldı.

Kimler tarafından bırakıldığı bilinmeyen bildirilerde "Oy verenler; Allah'ın indirdiği hükümlere göre hüküm vermeyecek kimselere oy verip, devletin başına idareci olarak getirdiklerinden dolayı imandan çıkar. Küfür sistemini ayakta tutmak, kafirliktir" ifadeleri yer aldı.

Emniyet Müdürlüğü, son birkaç gündür kentte kapılara bu bildirileri bırakanlarla ilgili çalışma başlattı.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kayseri'de dağıttıkları bildirilerle seçimlerde oy nbsp; kullanılmaması çağrısında bulunduğu belirtilen 4 kişinin gözaltına alındığı nbsp; bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü tarafından, kent nbsp; merkezinde 5 kişilik bir grubun, çeşitli mahallelerdeki ev ve işyerlerine nbsp; dağıttıkları bildirilerde "küfre ortak olmamak" ve "dinden çıkmamak için" halkı nbsp; seçimleri boykot etmeye çağırdıkları ihbarı üzerine çalışma başlatıldı.

Farklı tarihlerde bildiri dağıttıkları belirlenen 4 kişinin Emniyet nbsp; Müdürlüğünce haklarında işlem yapılarak, adli mercilere sevk edildiği bildirildi.

Haklarında adli işlem yapılan şüphelilerin serbest bırakıldığı nbsp; öğrenildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, seçim çalışmaları nbsp; kapsamında geldiği Sarıoğlan ilçesinde gazetecilerin, Kayseri'de dağıtılan nbsp; bildirilerle ilgili sorusunu yanıtladı.

"Bunlara müsaade etmeyeceğiz"

30 Mart yaklaştıkça birlik ve beraberliği bozmak isteyen her türlü nbsp; yapının daha çok hareketlendiğini vurgulayan Yıldız, "Sokak karmaşasından tutun nbsp; da evlere bırakılan bildirilere varıncaya kadar hep bir ayrılık noktası nbsp; oluşturulmaya çalışılıyor. Bunlara müsaade etmeyeceğiz. Her vatandaşımız 30 nbsp; Mart'ta sandıklara gitsinler, oylarını kullansınlar. Hangi partiyle alakalı nbsp; tercihleri varsa hepsini saygıyla karşılarız, başüstü deriz. Sandığa gitmemenin nbsp; bu ülkenin meselelerine kayıtsız kalmanın ötesinde daha farklı amaçlarının da nbsp; olduğu kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

Bozdağ: "Seçim yaklaştıkça bazıları ne yapacağını nbsp; şaşırdı"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise bu konu ile ilgili soruları şöyle nbsp; yanıtladı:

"Seçim yaklaştıkça bazıları ne yapacağını şaşırdılar. İftiralar, nbsp; tarihler verilerek önceden bir hazırlık yapılıyor, zemin hazırlığı sonra da o nbsp; tarihte uydurma kayıtlar veya görüntüler bir yerlerden servis ediliyor. Baktılar nbsp; bunlar para etmiyor başka başka tür şantajlar montajlar para etmiyor şimdi başka nbsp; oyunlara giriyor olabilirler. Bunlar boşuna gayretler çünkü milletimizin nbsp; nbsp; basireti ve sağduyusu her türlü hesabı kirli oyunu görecek ve bozacak nbsp; niteliktedir. 30 Mart'ta bütün anketlere manşetlere iftiralara, yalanlara, nbsp; dolanlara vatandaş sandıktan gereken cevabı verecek 30 Mart'ta bütün oyunlar nbsp; bozulacaktır."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...