Vatandaşı mağdur eden satıcı karşısında bakanlığı bulacak

Vatandaşı mağdur eden satıcı karşısında bakanlığı bulacak

Ekonomi Haberleri

Bankalar ve GSM şirketleri başta olmak üzere, firmaların hazırladığı sözleşmede vatandaş aleyhine hüküm bulunması halinde bakanlık devreye girecek.

Firmaların vatandaşla yaptığı sözleşmelerdeki hükümler konusunda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı devreye girecek. Bankaların kredi ve kart sözleşmeleri, telefon, internet vs abonelikleri ile seyahat, tur, nakliye sözleşmelerinde vatandaşın mağduriyetine sebep olacak maddeler için, bakanlık devreye girecek ve şirkete bu mağduriyeti gidermesi için 30 gün süre verecek. Haksız hüküm, sözleşmeden çıkarılmazsa idari para cezası uygulanacak. Böylece bu düzenleme ile tüketiciden talep edilecek her türlü ücret ve masrafa ilişkin bilgilerin, sözleşmenin eki olarak tüketiciye verilmesi istenecek. Tüketici ile görüşülmeden ve onun bilgisi olmadan sözleşmeye dahil edilen düzenlemeler geçersiz sayılacak. Yoruma açık ve anlaşılmaz hükümler, tüketici lehine yorumlanacak. nbsp;
Cenk Esen ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...