İşte Başbakan'ın 'dua' ordusu

/ Kaynak: AA
İşte Başbakan'ın 'dua' ordusu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Seçim mitingleri çerçevesinde gittiği her ilde vatandaşlardan büyük destek gören Başbakan Erdoğan'ın bir de 'dua ordusu' var.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "(Başbakan) Ona yapılmak istenenler Osmanlı'ya da yapılmak istenenlerdir. Baktılar başbakanımız başarılı oluyor. Darbe teşebbüsleri, komplolar, tezgahlar, suikast girişimleri... Rabbim Fetih suresinin sırrıyla bu ülkede yaşayan masum, mazlum vatandaşlarımızın duasıyla onu korudu ve bugünlere getirdi" dedi.

Eker, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 150 yıllık bir özlemin ve hasretin tasavvuru olduğunu belirterek, 14 Ağustos 2001 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bir kadronun harekete geçtiğini söyledi.

"Başbakanımız, 'Durmak yok, yola devam' dedi. Millette her seçimde onu daha iyi anladı. Ona yapılmak istenenler Osmanlı'ya da yapılmak istenenlerdir. Baktılar başbakanımız başarılı oluyor. Darbe teşebbüsleri, komplolar, tezgahlar, suikast girişimleri... Rabbim Fetih suresinin sırrıyla bu ülkede yaşayan masum, mazlum vatandaşlarımızın duasıyla onu korudu ve bugünlere getirdi" diyen Eker, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye için bir şans olduğunu kaydetti.

İçeride birtakım taşeronlar ve uluslararası birtakım zihniyet güçleriyle el birliğiyle bir oyun sahnelendiğini ifade ederek, "Bu defa şantajla montajla iftirayla sayın başbakanımızı, 'Acaba nasıl itibarsızlaştırırız?' dediler. Gezi olayının zamanı çok manidar. Tam Türkiye'nin IMF'ye borcunun ödendiği son günün ertesinde, üçüncü köprünün temelinin atıldığı süreçte, uluslararası havaalanının ihalesi yapıldığı zamanda gerçekleştirildi. Okunan bu surelerin hürmetine çok teşekkür ediyoruz. Allah hayır dualarınızı kabul etsin" şeklinde konuştu.

Osmanlı Ocakları Bölge Başkanı Abdullah Demir de Osmanlı Ocakları olarak Türkiye genelinde okuttukları 1 milyon Fetih suresinin hatminin Başbakan Erdoğan'ın yarın Diyarbakır'da gerçekleştireceği miting öncesinde yapıldığına işaret etti.

90 YAŞINDAKİ MAHMUT DEDE'DEN BAŞBAKAN'A DUA

90 yaşındaki Mahmut Dede'nin Erdoğan'a övgüler dizdiği video internette en çok paylaşılan videolar arasında yerini aldı. Gözleri görmeyen 90 yaşındaki Mahmut Dede'nin torunları tarafından çekilen videoda, Mahmut Dede Başbakan Erdoğan sevgisinden bahsediyor.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

"ERDOĞAN 2. FATİH"

"Tayyip Erdoğan deyince orda duracaksın. O Allah vergisi" diyen Mahmut Dede, bunun herkese nasip olmayacağını savundu. Marmaray projesinden da övgüyle söz eden Mahmut Dede, "Daha neler yapsın. Allah devlete zeval vermesin" diyerek ilginç bir benzetmede bulundu.

Başbakan'ı, 2. Fatih Sultan Mehmed olarak tanımlayan Mahmut Dede videoda , "Bu herkese nasip olmaz, Fatih gemileri karadan yürütmüştü, Erdoğan da denizin altından tren geçirdi. Bu herkese nasip olmaz" diyor.

"SOYGUN İDDİALARI MUHALEFETİN VE ŞEYTANLARIN HAZIRLADIĞI KARALAMA"

Torununun sorduğu Başbakan Erdoğan hakkında son günlerde yürütülen yolsuzluk suçlamalarını da yorumlayan Mahmut Dede, "Şimdi bana bak. Siz zeki insanlarsınız. Bu Tayyip Erdoğan 6 aylık bir hükümet değil ki... Tayyip Erdoğan 12 seneden beri Türkiye'ye hizmet veriyor. Yani soygunu bir senede mi yaptı? Var mı böyle bir şey? Alavere dalavere bu muhalefetin, şeytanların hazırladığı bir tür karalama... Yok böyle bir şey... Bunu para babaları yaptı." açıklaması yaptı.

Fethullah Gülen ile ilgili kanatlerini de sıralayan Mahmut Dede, 'Gülen'in tehlikeli olacağını 5 yıl öncesinde tahmin ettiğini' dile getirdi. Mahmut Dede, "Fethullah Hoca'nın amacı Türkiye'yi teslim almak idi. Ben bu olacakları 5 seneden beri bekliyordum. Şimdi Tayyip Erdoğan'a beddua ediyormuş. Tayyip Erdoğan'a dünya dua ediyor." dedi.

Başbakan Erdoğan'a geçmişte bir mektup yazıp selam gönderdiğini ancak cevabını henüz alamadığını da ifade eden Mahmut Dede, "Ben ona kıyamam. O tüm Türkiye'nin medarıdır. Allah uzun ömür versin. Türkiye'nin Tayyip Erdoğan'a en az 15 sene ihtiyacı var. Türkiye anlarsa... Siz anlarsanız. Nerdeeen nere?" şeklinde konuştu.

Adnan Menderes'in ve Turgut Özal'ın nasıl siyasi komplolarla ortadan kaldırıldığını da anlatan Mahmut Dede, "Adnan Menderes'i, Turgut Özal'ı, Ecevit'i yediler. Erdoğan da boğazlarında kaldı" diyerek sözlerini tamamladı.

ERDOĞAN'DAN MAHMUT DEDE'YE SÜRPRİZ TELEFON

İnternette paylaşım rekoru kıran ve Başbakan Erdoğan'a övgüler yağdıran 90 yaşındaki Mahmut Dede'ye Erdoğan'dan sürpriz teşekkür telefonu.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaşayan, 90 yaşındaki Mahmut Zeki Eraslan, Başbakan Erdoğan'a sevgisini, Facebook'a yüklenen görüntülerinde anlattı. Videoyu izleyen Erdoğan da Mahmut dedeyi arayarak teşekkür etti. Gözleri görmeyen Eraslan o telefonla ilgili "Görüntüleri izleyen Başbakanımız beni aradı. Allah Başbakanımızı, hükümetimizi başımızdan eksik etmesin" dedi. nbsp; Başbakan da partisinin Ordu mitinginde de bu konudan söz etti. Erdoğan, "90 yaşında. Dünyayı görmüş. Mahmut amcayı gece 12.20 de aradım. Pensilvanya'da birileri bize beddua ediyor. Mahmut Amca gibiler de dua ediyor" diye konuştu.

MELEK TEYZEDEN TARİHİ ÇAĞRI

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

nbsp;İstanbul Balat'ta yaşayan Melek Özdemir ve Şevket Özdemir çifti İstanbul mitingi öncesi tarihi bir çağrıda bulundu. Fatih Balat'ta oturun Melek Özdemir ve Şevket Özdemir çifti, nbsp; 'Bu memeleket bizim, hepimizin. CHP'ye de MHP'ye de diyorum, yapmasınlar böyle. Herkes gerçekleri görüyor. Bu memleketimize ihanettir. İnsanlarımızı bu kadar cahil görmesinler. Bu İstanbul ne haldeydi, pislikten girilmiyordu. Neredeydiler o zaman? Bu kadar saldırı olmaz, yazık günah memleketimize' diye ifade etti.

İSMAİLAĞA CEMAATİ'NDEN ERDOĞAN'A DUALI DESTEK

AK Parti'nin geçtiğimiz pazar günü İstanbul Yenikapı'da düzenlediği Milli İradeye Saygı Mitingine katılan İsmailağa Cemaati'ne mensup bir grup, Başbakan gelmeden önce miting alanında Erdoğan için dua ederek duygu dolu bir atmosferin yaşanmasına vesile oldu. Mahmut Efendi Hazretleri'nin Tayyip Erdoğan'a olan sevgi ve desteğini de aktaran cemaat mensupları, dünyanın dört bir yanında Erdoğan için dualar edildiğini söylediler.

DEDELERDEN ERDOĞAN'A DESTEK KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;

AK Parti'nin Akçaşehir ve Sudurağı mitinginde sahneye çıkan 72 ve 92 yaşındaki dedeler, Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi.

Akçaşehir Beldesinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla yapılan AK Parti mitinginde Bakan Elvan'ın; "Başbakan sizler için geceli gündüzlü çalışmasaydı. 90'lı yıllara geri dönerdik" sözlerine "Yah Yaahhh" diyerek tepkisini dile getiren yaşlı amcaları Bakan Elvan sahneye alarak söz verdi.

ASIL HIRSIZ KILIÇDAROĞLU

Sonrasında 92 yaşındaki 27 yıldır Ankara'da yaşayan Akçaşehirli bir amca'da sahneye çıkarak konuşmak istedi. Mikrofonu eline alan yaşlı amca; "Ben 1946 yılında askerdeydim. O zaman ben askerde iken 46 seçimlerinde Menderes konuşmaya geldi. Benim askerlik yaptığım yerde Fırat Nehri vardı. Biz sevkiyata giderken oradan bizi 7 günde kayıkla geçirdiler. Menderesin konuşmasından sonra bir arkadaşımız parmak kaldırdı söz aldı. O Arkadaş dedi ki; sayın başkan eğer milletvekli olursan iktidarı eline alırsan bir isteğim olacak. Biz burada senelerdir ıstırap çekiyoruz. Buraya köprü yapılması için çalışmalar yapıldı ama köprü yapılmadı. Eğer iktidar olursan buraya köprü yapacarmısın. dedi.

Menderes; Hay hay başımın üstüne dedi. Ama 46 yılındaki seçimde Mendere 46 milletvekili çıkardı. İktidara gelemedi. 1950'de iktidara geldi. 1953'te oraya köprüyü yaptı. Oraya gittim gördüm. Köprünün projesini çizen mühendisi öldürmüşler orada kabristanı var. Ben bunları yaşadım.

Sözlerine devam eden yaşlı amca; 27 senedir Ankaradayım çok ızdıraplar çektim. Doktora sabah 7'de gider akşam 6'da dönerdim. Şimdi herkezin her mahallenin aile doktoru var. Bunlar velinimet değil mi?

82 yaşındaki dede Kılıçdaroğlu'nu şu sözlerle eleştirdi. "Akşam televizyonu açtım Kılıçdaroğlu çıkmış. Hırsıza yalancıya oy vermeyin diyor. Aslında o hırsız. nbsp; Bu sosyal sigortaların genel müdürüydü. Kızılayda büyük bir işhanı vardı. Onu aylak kullanıyor. Taraflarına kirasız veriyordu. Şimdi bu hükümet geldi bunları bitirdi. Para babaları rahatsız. Bu yüzden bu hükümeti bitirmek istiyor dedi.

3 KİŞİ 300 KOYUNU GÜDEMEDİLER

Sudurağı mitinginde sahne kenarından Söz almak istediğini söyleyen yaşlı amcayı Bakan Ekvan tekrar sahneye çıkardı. Hafız amca olarak bilinen 72 yaşındaki yaşlı amca; Tayyip Erdoğan sana teşekkür ederim. Türkiyede 80 tane vilayet var 50 tane milletvekili olan vilayet varken, 2 tane milletvekili olan Karaman'dan bakan çıkardığın ve Karaman'a değer gösterdiğin için teşekkür ederim." dedi.

Milletvekili Akgün ve Bakan Elvan'ı göstererek sözlerine devam eden hafız amca; "Bu iki adamda asilzade çocuğu, Her adamdan vekil çıkmaz her adam sandıktan çıkmaz. Bakan'ın babası bizim köyün üzümlerini alıp helva yapar Türkiye'ye satardı. O Bahçeli varya işte onlar 3 kişiydi. Onların önüne 300 koyun koydular. 300 koyunu güdemediler. Biz bu işi yapamayacaz dediler. Ondan sonra Ülkeyi yönetmek için Tayyip Erdoğan'ı bulduk. Sonrada yapamadılar binbir türlü hile ile AK Parti'yi Tayyip Erdoğan'ı suçlayacaz diye uğraşıyorlar. nbsp; Heyy Kılıçdaroğlu, Sen SSK'yı batırdın bee. Baykal'a bin bir türlü tuzak kurdular. Onun elinden Külahı kaptı. O Kılıçdaroğlu Külah kapıcıymış." dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...