Kaynak Holding'e maliye incelemesi sabaha kadar sürdü

/ Kaynak: AA
Kaynak Holding'e maliye incelemesi sabaha kadar sürdü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kaynak Holding'in Üsküdar'daki merkezindeki denetim ve inceleme sabah saatlerine kadar sürdü.

Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen Kaynak Holding'teki denetim ve inceleme sabah saatlerine kadar sürdü. Holdingin Üsküdar Bulgurlu Mahallesi Şafak İş Merkezi'ndeki binasında, akşam saatlerinde başlayan incelemeler sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu ekipleri, incelemelerin ardından bazı evrakı alarak Kaynak Holding'den ayrıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekiplerinin ise holding binasındaki bekleyişi devam ediyor.

Bünyesinde NT mağazaları, Sürat Kargo, Sürat Bilişim gibi şirketleri barındıran Kaynak Holding'in İstanbul Üsküdar'daki merkezine dün akşam baskın düzenlenmiş, mali, finans hareketlerine ilişkin belgelere ve bilgisayardaki kayıtlara el konulmuştu.

İncelemenin, holdingde çalışan finans trafiğinde etkili bir yöneticinin ihbarı üzerine başlatıldığı öğrenildi. Eğitim, yayıncılık, kargo ve bilişim sektöründeki şirketleri ile tanınan Kaynak Holding, 7 bine yakın çalışan ve yıllık 1,5 milyar liralık ciroya sahip. Gülen Cemaati'ne yakınlığı ile bilinen holding, 16 farklı sektörde bünyesinde 23 ayrı şirket barındırıyor.

Kaynak Holding'ten yapılan açıklamada ise Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu tarafından şirketin ticari faaliyetlerinin, 26 Mart 2014 itibariyle vergi incelemesine alındığı belirtildi. Açıklamada "Birçok iştiraki itibariyle yıllardan beri kurumlar vergisi rekortmenler listesine giren kurumlarımız, ilgili makamlar nezdinde seçkin mükellefler statüsünde yer almıştır" denildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...