UEFA'dan Fenerbahçe'yi rahatlatan açıklama: Şike dosyası kapandı

UEFA'dan Fenerbahçe'yi rahatlatan açıklama: Şike dosyası kapandı

SPOR Haberleri

UEFA Genel Skreteri Gianni Infantino'dan Fenerbahçe camiasını rahatlatan açıklama: Şike davası UEFA için sona erdi.

Kazakistan'daki UEFA Olağan Kongresi öncesi açıklamalarda bulunan Infantino, "Şike davası nbsp;UEFA için sona erdi. Yargıtay'ın nbsp;kişiler nbsp;hakkında verdiği kararı inceleyeceğiz" nbsp;dedi. nbsp;UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, "şike davası" sürecinin UEFA için sona erdiğini ancak Yargıtay'ın kişiler hakkında verdiği kararın metnini inceleyeceklerini bildirdi. Kazakistan'da bugün yapılacak UEFA Olağan Kongresi öncesinde konuşan Infantino, şike suçu işleyenlere karşı ömür boyu men cezası dahil daha sıkı tedbirler almayı planladıklarını söyledi. İtalyan Genel Sekreter, "Son bir yıllık periyotta 32 bin maçın binde 7'sinde şike yapıldığından şüpheleniyoruz. Elbette kuşku duyulması, şike yapıldığı anlamına gelmez ama olağandışı bir şeyler olduğuna dair de bir uyarı niteliğindedir. Büyük liglerde herhangi bir olay yaşanmadığından eminiz ancak amacımız, şikeyi futboldan tamamen defetmek" dedi.

Hacıosmanoğlu'na gönderme

Bir gazetecinin, Türkiye'deki şike davasıyla ilgili, Yargıtay'ın şike cezasını onamasının ardından UEFA'nın yeni bir yaptırıma gidip gitmeyeceğine ilişkin sorusu üzerine Infantino, UEFA Disiplin Kurulu'nun Beşiktaş'a 1 yıl, F.Bahçe'ye de 2 yıl Avrupa kupalarından men cezasını verdiğini hatırlattı. Şike davası sürecinin UEFA için sona erdiğini ifade eden Infantino, Yargıtay'ın şike davasında kişiler hakkında verdiği kararın metnini incelemek durumunda olduklarını ifade etti. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, UEFA'nın TFF'ye şike olaylarıyla ilgili yaptırımda bulunacağına ilişkin açıklamalarının aktarılması üzerine ise Infantino, "Hacıosmanoğlu UEFA Disiplin Kurulu'nun değil, Trabzonspor Kulübü'nün Başkanı" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...