Baykal'ın avukatından şaşırtan 'kaset' açıklaması

Baykal'ın avukatından şaşırtan 'kaset' açıklaması

GÜNDEM Haberleri

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın avukatı, Başbakan Erdoğan'ın "Baykal'ın görüntülerini sosyal medyadan ben kaldırdım" açıklamasına cevap verdi.

Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla, internete düştükten yarım saat sonra yayından kaldırılan görüntüler hakkında, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın avukatından şaşırtan bir açıklama geldi. Baykal'ın avukat Muzaffer Yılmaz, Baykal'ın görüntülerini Başbakan Erdoğan'ın değil mahkemeye kendilerinin başvurarak kaldırdıklarını iddia etti.

Mahkemece kaldırma kararı alınmasına rağmen uygulanmasının geciktirildiğini ve karardan 4 gün sonra Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) söz konusu kararı uygulandığını anlatan avukat Yılmaz, yarım saat içinde yayından kalkan görüntüler konusunda bir anlamda kendi açıklamalarıyla nbsp;çelişmiş oldu.

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'la ilgili internete düşen ses kaydı, tartışmaları yeniden alevlendirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal'ın görüntülerini kendisinin kaldırdığını söyledi. nbsp; Konuyla ilgili açıklama yapmasını isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt veren Erdoğan, "Neyin açıklamasını yapacağım? Anayasa müzakereleri sırasında bunu sosyal medyadan kim kaldırdı? Ben kaldırdım. Yarım saat içinde kalkıp onu sosyal medyadan kaldıran Başbakan'a bu saygısızlığı hakareti yapamazsın" dedi.

Resmi bir açıklama beklediğini ifade eden Deniz Baykal ise "Bu Türkiye'de hukuk meselesidir, demokrasinin siyasetin ahlakın meselesidir. Bunların gereği mutlaka yapılmalıdır" diye konuştu.

Erdoğan, Baykal'ın sözleri üzerine "Ey Baykal, sana yazıklar olsun. Seni CD, kaset ile genel başkanlıktan indiren bu adamın şu andaki yalanlarına uyuyorsun. Eğer böyle bir tezgahın içerisinde Tayyip Erdoğan olsaydı, anayasa tartışmalarında yarım saat içerisinde senin bu görüntülerini sosyal medyadan kaldırır mıydı?" ifadelerini kullandı.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili Deniz Baykal'ın avukat Muzaffer Yılmaz'dan yazılı bir açıklama geldi. Açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın görüntüleri kaldırdığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Avukat Muzaffer Yılmaz, görüntülerin kaldırılması için mahkemeye kendilerinin başvurduğunu dile getirdi.

Avukat Yılmaz, mahkemece kaldırma kararı alınmasına rağmen uygulanmasının geciktirildiğini ve karardan 4 gün sonra Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) söz konusu kararı uyguladığını anlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...