Niğde saldırısı hakkında ortalığı karıştıracak iddia

Niğde saldırısı hakkında ortalığı karıştıracak iddia

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'ye giriş yapan IŞİD üyelerinin Nevruz ve AK Parti mitinglerini kana bulamak için plan yaptığı iddia edildi.

Niğde Ulukışla'da, yol kontrolü yapan 1 polis ve 1 jandarmayı şehit eden 3 saldırganın ifadeleri sonrasında İstanbul Ümraniye'de bir eve baskın düzenlendi. Topağacı Mahallesi Armağan Sokak'ta yapılan baskında 3 polis hafif şekilde yaralandı. Olayda evde bulunan Kenan T. (31) ve eşi Elif T. (24) yaralı olarak ele geçirildi. Çiftin, 1.5 yaşındaki bebeklerini de zarar görmemesi için dolaba sakladığı belirlendi. Ayrıca bebek Z.T. ise anneanneye teslim edildi. Polise göre evin adresini Niğde'de yakalanan 3 teröriste, Kenan T.'nin Suriye'deki kardeşi verdi. İddiaya göre lojistik ve barınma amaçlı kullanılan evler, İstanbul'da geçen pazar günü gerçekleştirilen Nevruz ve AK Parti mitinglerinde yapılacak eylem için kullanılacaktı.

nbsp;Niğde saldırısı hakkında ortalığı karıştıracak iddia


İçişleri Bakanı Efkan Ala, yaralı polislerin durumunun iyi olduğunu belirterek, "Yaralı olarak yakalanan karı, kocanın da Suriye'deki gruplarla ilişkili olduklarını düşünüyoruz" dedi. Operasyon yapılan evde yapılan aramalarda ise silahtan el bombasına kadar malzemelerin bulunduğu cephanelik ele geçirildiği belirtildi.

nbsp;Niğde saldırısı hakkında ortalığı karıştıracak iddia


ANNEDEN 'YANLIŞ İHBAR' İDDİASI
Çatışma sırasında evde bulunan ve olayda oğlu ile gelini yaralanan Ayşe Topçu ise iddiaları yalanladı. Topçu, akşam saatlerinde gelini sofra kurarken baskının yapıldığını belirterek, "Kapıyı kırıp ateş açılınca oğlum torunumu odaya götürdü. Döndüğünde vuruldu. Onun üzerine kapanan gelinimi de bacağından vurdular. Beni dışarı çıkardılar" dedi. Topçu, olay sonrasında polislerin kendisine gelerek 'Hakkını helal et. Yanlış ihbar gelmiş' dediklerini ileri sürdü. (SABAH)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...