Ankara'daki Gezi Parkı davası başladı

/ Kaynak: AA
Ankara'daki Gezi Parkı davası başladı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ankara'daki Gezi Parkı olaylarına karıştığı iddia edilen 35 kişi hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

Ankara'da, 3 Haziran 2013'teki Gezi Parkı odaklı gösterilere katılarak, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet ettikleri" savunulan 35 kişinin yargılanmasına başlandı. Ankara 22. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya ,sanıklardan 21'i ile avukatları katıldı.

Duruşmada, bazı sanıkların savunmalarının alınması için bulundukları yerlere yazılan talimatlara cevap gelmediği tutanağa geçirildi.

Sanık avukatları derhal beraat kararı verilmesi talebinde bulundular.

Cumhuriyet Savcısı Tansel Ünal, sanık avukatlarının davanın Anayasa'ya aykırılık iddiasının incelenip, karar verilmesini, yargılamaya da bundan sonra devam edilmesini istedi.

Hakim Hakan Oruç, Anayasa'ya aykırılık iddialarının değerlendirilmesi için dosyanın incelemeye alınmasına ve bazı sanıkların ifadelerinin alınması için bulundukları yerlere yazılan talimat cevaplarının beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi. AA

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...