Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

IMF'den Ukrayna'ya kurtarma paketi

/ Kaynak: AA
IMF'den Ukrayna'ya kurtarma paketi

DÜNYA Haberleri  / AA

IMF, Ukrayna'ya ekonominin istikrara kavuşturulması kapsamında 14-18 milyar dolarlık kurtarma paketi sağlanması konusunda anlaşmaya vardı

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) internet sitesinde yer alan açıklamada, Kiev'deki ekonomik durum ve kredi destekleme paketini 4-25 Mart tarihleri arasında yetkililerle görüşen heyetin, anlaşmaya vardığı belirtildi. Bu kapsamda, Ukrayna ekonomisinin içinde bulunduğu durumdan çıkması için 14-18 milyar dolarlık bir kurtarma paketinin sağlanması konusunda anlaşmaya varıldığı kaydedilen açıklamada, ekonomik reform programının para ve döviz alanları gibi kritik alanlar, nbsp;finans politikaları, enerji, yönetim ve şeffaflık üzerine yoğunlaşacağı kaydedildi. IMF'nin Ukrayna Şefi Nikolay Gueorguiev, ülkede aylardır süren siyasi ve ekonomik sıkıntıların ardından Ukrayna'nın belli ölçüde dengeyi sağladığını, ancak zorlukların devam ettiğini belirtti. Önemli dış ödemeler ve yurt dışı borç piyasalarına sınırlı ulaşım ile bu yılın ilk iki ayında ithalat alanındaki kritik düşük seviyelerin, ülke rezervlerini düşürdüğünü vurgulayan Gueorguiev, Ukrayna ekonomisinin dengeye kavuşturulması amacıyla şubat ve mart aylarında alınan tedbirlerin ekonomik sahada ve kritik bütçe ödemelerinin karşılanmasında bazı olumlu gelişmeler yaşanmasını sağladığını ifade etti. Ukrayna'nın uluslararası kredi kuruluşlarından aldığı geniş ölçekli ekonomik desteğin önümüzdeki iki yıl içerisinde 27 milyar dolara çıkabileceği bildiriliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...