Timoşenko devlet başkanlığına aday oluyor

/ Kaynak: AA
Timoşenko devlet başkanlığına aday oluyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Eski Ukrayna Başbakanı Timoşenko, 25 Mayıs'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde aday olmayı planladığını açıkladı.

Timoşenko, düzenlediği basın toplantısında, başında bulunduğu Vatan Partisi'ne devlet başkanlığı seçimlerinde kendisinin aday gösterilmesine ilişkin 29 Mart'ta resmi talepte bulunacağını söyledi.Devlet başkanlığı seçimlerini kazanması halinde, şu anda başbakanlık görevini yürüten Arseniy Yatsenyuk'u başbakan olarak tayın etmeyi öngördüğünü ifade eden Timoşenko, Yatsenyuk'un popülist olmayan kararlar alarak cesaretini sergilediğini belirtti.Seçimlerinde aday olacaklara seslenen Timoşenko, "Kendim de dahil devlet başkanı adaylarına reklamlardan vazgeçmeyi öneriyorum" dedi. Timoşenko, reklam yapmak yerine adaylara karşılıklı olarak açık oturumlara çıkmayı teklif etti. Ukrayna'nın içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik kriz döneminde çok maliyetli reklamlara para ayırmanın uygun olmadığını kaydeden Timoşenko, pahalı reklam çekimleri yapmak isteyen devlet başkanı adaylarına, bu kaynakları silahlı kuvvetleri desteklemek için Savunma Bakanlığı hesaplarına yatırmalarını tavsiye etti.

Uzmanlar, iki yıllık mahkumiyetinin ardından serbest bırakılan Timoşenko'nun ülkenin en zengin kişileri arasında gösterilen Petr Poroşenko ve Demokrasi İçin Reformlar İttifakı lideri Vitaliy Kliçko'nun karşısında devlet başkanı seçilme olasılığının düşük olduğunu dile getiriyor. Ancak bu adaylara göre daha fazla siyasi deneyimi olan Timoşenko'nun seçimlerden beklenmedik bir sonuçla çıkabileceği de göz ardı edilmiyor. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...