HDP, seçimlerin ertelenmesini istedi

/ Kaynak: AA
HDP, seçimlerin ertelenmesini istedi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Zekeriya Çaylı, 9 Mart'ta partilerine yapılan fiili saldırıdan sonra seçim çalışmalarını yürütemez hale geldiklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Fethiye İlçe Başkanı Zekeriya Çaylı, partilerinin ilçe başkanlığının 9 Mart'taki açılışı sırasında yaşanan gerginliğin ardından 30 Mart'ta yapılacak seçimlere gölge düşürüldüğü ve seçim çalışmalarını yürütemedikleri iddiasıyla İlçe Seçim Kurulu'na seçimlerin ertelenmesi için dilekçe ile başvurduklarını bildirdi. Olayların ardından arkadaşlarına yönelik şiddet olaylarının gelişmesiyle seçim çalışması yapma ihtimallerinin ortadan kalktığını savunan Çaylı, "Bu şartlarda Fethiye'de sağlıklı bir seçimin olacağını düşünmüyoruz. Bu nedenle ilçe seçim kuruluna, seçimler için sağlıklı bir ortam oluşturuluncaya kadar ertelenmesini istediğimizi içeren bir dilekçe verdik" dedi. Çaylı, mevcut belediye başkanı ve Demokrat Parti Fethiye Belediye Başkan adayı Behçet Saatcı'nın olayda saldırgan tutuma liderlik ettiğini ileri sürerek, bu nedenle hakkında yasal işlem yapılmasını, bu tür davranışlar hakkında nasıl bir yöntem geliştiriliyorsa bunun gerçekleştirmesini istediklerini kaydetti.


nbsp;HDP İlçe Başkanlığı'nın Fethiye İlçe Seçim Kurulu'na verdiği dilekçede şu ifadelere yer verildi:
nbsp;"Halkların kin ve düşmanlık duyguları kışkırtılarak Halkların Demokratik Partisi'nin ilçe teşkilatının açılışı engellendi. Önceden emniyet birimlerine yaptığımız yazılı bildirimlere karşın yeterli ve etkili önlem alınmaması nedeniyle parti binamız taşlanmış, camları kırılmış, kundaklanmaya kalkışılmış. Kaymakam Ekrem Çalık ve Demokrat Parti adayı ve halen Fethiye Belediye başkanı Behçet Saatcı kitleyi dağıtmaya yönelmeleri gerekirken, 'bu tabelayı indirmek boynumuzun borcudur', 'size söz veriyoruz tabelayı indireceğiz' şeklinde beyanat vermiş, hukuksuz şekilde yasal bir partinin tabelası, kamu görevi yürütmekle yükümlü itfaiye görevlilerine verilen talimat ile sökülmüştür. Binaya girilerek partimizin eşyaları adeta talan edilmiştir."


nbsp;Seçimlerin güvenli şekilde yürütülmesinin mümkün olmadığını savunulan açıklamaya, şöyle devam edildi:
nbsp;"Seçim bürosu kullanılamaz haldedir. Buraya can güvenliği nedeniyle gidememekteyiz. Propaganda dahil hiçbir seçim faaliyetini yürütemiyoruz. Partimiz, seçimlerde ilçede adeta eylemsel olarak saf dışı bırakılmıştır. Seçim yarışı, eşitler arasında olması gereken bir yarış olmaktan çıkmıştır. Bu nedenlerden dolayı Fethiye'de 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerinin ertelenmesini, serbest seçimlere gölge düşmesine sebebiyet veren Demokrat Parti Belediye Başkan adayının yasalar çerçevesinde adaylığının düşürülmesini, seçimlerin düzen ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olan başta Fethiye Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Emniyet Amirliği ve Belediye Başkanlığının haklarında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz." İlçe Seçim Kurulu yetkilileri ise dilekçenin değerlendirilmesi süreci ile ilgili bilgi veremeyeceklerini belirtti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...