Hacıosmanoğlu'ndan UEFA açıklaması

/ Kaynak: AA
Hacıosmanoğlu'ndan UEFA açıklaması

SPOR Haberleri  / AA

Trabzonspor Kulübü Başkanı Hacıosmanoğlu: "Biz konuşmaların hepsini kendi açımızdan olumlu görüyoruz"

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino'nun, Fenerbahçe aleyhindeki "şike davası" sürecinin UEFA için sona erdiğine yönelik açıklamasıyla ilgili olarak, "Infantino'nun açıklamasını iyi okumak lazım. Infantino, 'Evet bizim için cezalar bitmiştir, ekstra cezalar vermeyeceğiz ama biz futbolun patronu olarak bu cezaları veriyorsak, yerel federasyonlar da bunlara uymak zorundadır' diyor" dedi. Hacıoasmanoğlu, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile oynadıkları maçta çıkan olaylar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun verdiği 6 maçlık seyircisiz oynama cezasına yaptıkları itirazın görüşüldüğü Tahkim Kurulu'ndaki duruşmalı toplantıya katıldı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasında gerçekleştirilen toplantının çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan İbrahim Hacıosmanoğlu, Infantino'nun, Kazakistan'ın başkenti gerçekleştirilen 38. UEFA Olağan Kongresi'nde yaptığı açıklamaları doğru okumak gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
"İsteyen istediği gibi yorumluyor. Biz de hem kendisi hem de Platini ile yaptığımız görüşmelerde, bize de aynı şeyleri söylediler. Konuşmasının içerisinde herkes Fenerbahçe'ye ekstra cezaların verileceğinden bahsediyor. Biz onu söylemedik. UEFA'nın kurullarıyla vermiş olduğu kararların Türkiye'de uygulanmadığını, bu konuyla ilgili yaptırımın geleceğini söyledik. Sadece UEFA'yı kastetmedik. Bunun içinde FIFA da var. Müracaat ettiğimiz farklı kuruluşlar da var. Infantino'nun açıklamasına dikkat ederseniz, 'Bizim için ekstra cezalar yok, biz cezalarımızı verdik. CAS'ın gerekçeli kararını bekliyoruz' diyor. Peşinden de 'Yerel federasyonlar, UEFA'nın şike ve ırkçılık konusunda aldığı kararlara uymak zorundadır' diyor. Şimdi zorundadır kelimesi herhalde futbolun patronu olarak uymayanlara neler yapılacağının işaretidir. Bunu iyi okumak ve algılamak lazım. Yanlı olarak düşünürseniz, farklı sonuçlar çıkarabilirsiniz. Biz konuşmaların hepsini kendi açımızdan olumlu görüyoruz. Birebir konuştuğumuzda da aynı şeyleri söylüyor. UEFA'ya müracaatımız var, dosyamız FIFA'ya da sunulmuş. UEFA'nın cevabını bekliyoruz. Ondan sonra müracaat edeceğimiz farklı yerler de var." Bir gazetecinin, Infantino'nun, "Hacıosmanoğlu UEFA Disiplin Kurulu'nun değil, Trabzonspor Kulübü'nün başkanıdır" şeklindeki sözlerini belirtmesi üzerine Hacıosmanoğlu, şunları söyledi: "Çok doğru söylüyor. Ben UEFA'nın ne disiplin ne tahkim ne de herhangi bir biriminin başkanıyım. Trabzonspor Kulübü'nün başkanıyım. Infantino'nun açıklamasını iyi okumak lazım. Art niyetli değil. Infantino'nun açıklamasını iyi okumak lazım. Infantino, 'Evet bizim için cezalar bitmiştir, ekstra cezalar vermeyeceğiz ama biz futbolun patronu olarak bu cezaları veriyorsak, yerel federasyonlar da bunlara uymak zorundadır' diyor. Şimdi burada uymak zorundadır diyen UEFA'nın ikinci adamı ve onun söylediğini onaylayan Platini herhalde buna uymayan federasyonlara da gereğini yapacaktır. Ben öyle algılıyorum. Bu sadece onlara bırakacağımız bir konu da değil. Bizim konuyla ilgili kurduğumuz hukuk ekipleri var. UEFA'ya yaptığımız müracaata da gereğini yapmasalar, nerelere müracaat edeceğimiz de oradaki dilekçemizde satır satır yazılıyor. Bu bizim hem şahsımız hem Trabzonspor camiası hem de namuslu Türk futbolunu bekleyenlere karşı bir görevimizdir. Namus davamızdır. Bunun için Avrupa'da önemli avukatlarla anlaşmamız var. Bu sürecin aşama aşama nereye gideceğini hep beraber göreceğiz."
- Cezaya itiraz
İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe maçı sonrası aldıkları 6 maç seyircisiz oynama cezasının ağır olduğunu dile getirerek, "İstemediğimiz olaylar oldu Trabzonspor-Fenerbahçe maçında. Biz de tasvip etmediğimizi söyledik. Kanunlar çerçevesinde alacağımız cezaya itiraz etmeyeceğimizi de söyledik ama örneklerine baktığımızda Trabzonspor'a verilen ceza olayların karşılığı değil. Tahkim Kurulu'ndaki arkadaşlara da bunları izah ettik. Savunmamızı yaptık. Ek olarak sunmamız gereken belgeler var. Onlardan dolayı da herhalde sonraki duruşmaya bırakacaklar kararı. Arkadaşlarımız gerekli belgeleri ulaştırdıklarında herhalde önümüzdeki hafta karar verilecek" diye konuştu.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...