Dolar son bir ayın en düşüğü olan 2,1753'ü gördü

/ Kaynak: AA
Dolar son bir ayın en düşüğü olan 2,1753'ü gördü

Ekonomi Haberleri  / AA

Bankalararası piyasada dolar/TL, son bir ayın en düşük seviyesi olan 2,1753'ü gördü.

Bugün bankalararası piyasada güne 2,1940 seviyesinden başlayan dolar/TL, analistlerin şubat ayından beri devam eden yükseliş trendinin destek seviyesi olarak nitelendirdikleri 2,1890 seviyesi kırmasıyla 24 Şubat'tan bu yana gördüğü en düşük seviye olan 2,1753'e kadar geriledi. Gün sonuna yakın gelen tepki alımları ile 2,18'in altında tutunamayan dolar/TL, şu dakikalarda 2,1850 seviyesinden alıcı buluyor. Bugün bankalararası piyasada son 1 ayın en düşük seviyesi olan 2,9823'ü gören avro/TL ise şu dakikalarda 3,0100 seviyesinden işlem görüyor.
- Dolar/TL 2,15- 2,20 bandına oturabilir
Konuyla ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan ING Bank Döviz Masası Müdürü Burçin Metin, piyasaların seçimden sonra siyasi istikrarın süreceği yönündeki beklentileri fiyatladığını belirterek, "Ayrıca dolar almış birçok kurumsal yatırımcı pozisyonlarını kapattı. Bunların hepsi dolar/TL ve avro/TL kurunu aşağı getiriyor. Kurdaki bu hareketin seçim sonucuna bağlı olarak biraz daha devam etmesini bekleyebiliriz" dedi.
Metin, dolar/TL'de 2,15'in altından ciddi bir kurumsal talebin geleceğini öngörerek, seçimden siyasi istikrarın çıkması durumunda dolar/TL'nin 2,15 - 2,20 bandına oturacağını ifade etti.
Saxo Capital Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy ise, döviz kurunun aşağı gelmesinde iki ana etkenin olduğunu değinerek, "Ülkemizin jeopolitik öneminden dolayı yabancı algısının Türkiye'de pozitif tarafta yerleşik hale gelmesi. Bu sadece paranın çıkmaması anlamında değil paranın girmesi anlamında değerlendiriliyor. İkinci etken ise seçim sonrası pozitif olacağına oynayan yabancı algısı var ama bunlar genellikle kısa vadeli fonlar" dedi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bankaların TL zorunlu karşılıklarına gerekli görülmesi halinde faiz uygulanacağına dair açıklamasının da kurun aşağı gelmesinde etkili olduğunu anlatan Paksoy, bu hamlenin bankaların elini çok rahatlatacağını söyledi.
Paksoy, seçimden sonra ortamın yumuşaması ve yurt dışından olağanüstü haber akışının gelmemesi durumunda dolar/TL'nin 2,16 - 2,17'nin altına inebileceğini ve 2,10 - 2,20 bandında hareket görülebileceğini öngörüyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...