Doktorlar Erdoğan'ın ses kısıklığı için ne dedi?

Doktorlar Erdoğan'ın ses kısıklığı için ne dedi?

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan'ın yoğun miting programı sonucunda sesinin kısılmasını değerlendiren doktorlar, Başbakan Erdoğan'a ses tellerini dinlendirmesini tavsiye ettiler.

Zorlu seçim maratonunda sesin fazla zorlanması sonucunda ses kısıklığının ortaya çıkabileceğini söyleyen Ataşehir Şifa Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öncel Koca, "Standart bir durumda 1 haftalık dinlenme yeterli olabilir. Ses tellerinde polip, mide asidinin geri kaçması gibi bir durum yoksa, günlük konuşma temposuna döndüğünde ses kısıklığı da ortadan kalkabilir" dedi.
Ses tellerinin birbirine çarparak çalıştığını söyleyen TEM Hospital Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Cüneyt Ayanoğlu, "Ses uzun süre, yüksek tonda konuşarak yorulursa, ses tellerinde ödem oluşur. Bu da ses kalitesini bozar. Böyle bir durumda biz, 3-4 günlük istirahat, nemli hava ve bol sıvı tüketilmesini öneriyoruz" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...