Suriye ses kaydındaki soru işareti!

Suriye ses kaydındaki soru işareti!

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri'nde yapılan ve Youtube'ye sızdırılan Suriye konuşmalarının, dinlemelere karşı uygulanan güvenlik protokollerine rağmen kayda alındığı belirtildi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in, yaptıkları toplantıda geçen konuşmaların, dinlemelere karşı uygulanan güvenlik protokollerine rağmen kayda alınabildiği belirtildi. nbsp;
nbsp;
Özellikle Fidan'ın katıldığı bu tip toplantılar öncesinde, oturumun gerçekleştirileceği salonlarda dinlemelere karşı "güvenlik taraması" yapıldığı öğrenildi. Ayrıca bu salonlarda yapılacak konuşmaların dinlenememesi için gelişmiş sinyal kesicilerin de yerleştirildiği belirtildi. Toplantı öncesinde de bu güvenlik taramasının da içinde yer aldığı güvenlik protokollerinin uygulandığı ifade ediliyor. Dinlemenin, toplantının yapıldığı salonun yakınına konuşlandırılan mobil bir dinleme aracından kayda alınmış olabileceği düşünülüyor.

BÖCEK TARAMASI

Geniş katılımlı toplantı öncesinde, dört isim, Bakan Davutoğlu'nun odasında biraraya gelerek ön değerlendirme yaptı. Bu bölüm resmi olmadığı için herhangi bir resmi kayıt tutulmuyor. İnternete düşen ses kayıtları bu bölümün 15 dakikasını kapsıyor. Davutoğlu'nun odası, benzer toplantılara sıkça ev sahipliği yaptığından belli periyotlarla böcek araması yapılan bir yer. Sözkonusu toplantıdan bir süre önce de arama yapılmıştı. IŞİD'in Süleyman Şah Türbesi'ne olası saldırısı beklenmeden, gerekirse Suriye topraklarına girerek önlem alınmasının konuşulduğu toplantının kayıtları 26 Mart Çarşamba gecesi YouTube'a yüklendi, ancak sosyal medyada yayılmadı. MİT, kayıtları fark edince de dün sabah Davutoğlu'nun odasında böcek araması yaptı. Kayıtlar yayılıp basına yansıdığında arama tamamlanmıştı. Dinlemenin yakındaki bir ortam dinleme aracı tarafından yapıldığı ihtimali üzerinde duruluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...