Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM'den Kuzey Kore'ye füze kınaması

/ Kaynak: AA
BM'den Kuzey Kore'ye füze kınaması

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin isteği üzerine toplanan BM Güvenlik Konseyi üyeleri, Kuzey Kore'yi balistik füze denemelerinden dolayı kınadı.

15 üyeli BMGK, Dönem Başkanı Lüksemburg BM Daimi Temsilcisi Sylvie Lucas'ın başkanlığında Kuzey Kore'nin 2 orta menzilli balistik füze denemesi nedeniyle kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda, Kuzey Kore balistik füze denemesinden dolayı kınanırken, Büyükelçi Slyvie Lucas, Kuzey Kore'nin, BM kararlarını ihlal eden hareketleri gerekçesiyle ''uygun bir cevap'' niteliğindeki tasarılar üzerinde görüşmelere devam edileceğini ifade etti.

Büyükelçi Lukas, gazetecilere toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin oy birliğiyle kınandığını belirterek, bu konuda verilecek cevabın hızlı olması konusunda anlaşmaya vardıklarını ifade etti.

BM'deki Kuzey Kore'ye yaptırımlar komitesinde, Kuzey Kore'nin en son füze programına katılanların da dahil edilerek, daha önceki ''kara liste''nin genişletilmesinin gündeme getirilme ihtimali olduğu belirtiliyor.

Kuzey Kore'nin birçok defa gerçekleştirdiği nükleer test ve balistik füze denemesinin ardından BMGK'nın kabul ettiği kararlar, bu tür füzelerin kullanımını yasaklıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...