Burak Can'ın ailesinden birlik beraberlik mesajı

/ Kaynak: AA
Burak Can'ın ailesinden birlik beraberlik mesajı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Beyoğlu'nda iki grup arasında çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'nun ailesi birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Beyoğlu'nda iki grup arasında çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'nun ailesi birlik ve beraberlik mesajı verdi. Alucra ilçesindeki evlerinde AA muhabirine açıklama yapan anne Nuriye Karamanoğlu, olayın yaşandığı gün oğlu Burak Can Karamanoğlu'yla en son saat 21.30'da görüştüğünü söyledi.

Burak Can'ın, iş yerinin anahtarlarını kendisine verdiğini ve "üzerimden düşer" diyerek evden ayrıldığını anlatan anne Karamanoğlu, "Tekrar telefon açtı, 'kardeşim evde, dışarıya bırakma' dedi. 'Tamam' dedim, 'sen de gitme' dedim, 'bu çevredeyim' dedi, gitti" ifadelerini kullandı.

Oğlu öldürüldüğünde ışıkların kapalı olduğunu, ışıkların pusu kurmak için kapatıldığını belirten Karamanoğlu, şöyle konuştu:

"Dedim ki 'mum al da gel', 'tamam anne' dedi. Balkondan aldık mum tekrar gitti, bir çatırtı koptu. Hemen telefona sarıldık eve gelsin diye, 'kaçıyoruz' dedi, o anda bastırmışlar. Tekrar telefon açtık ses çıkmadı, o anda düşmüş çocuğum. Onlar da anne baba kuzusu, ben onların çocuklarına ağlarken onlar benim çocuğumu devirdiler ama biz dimdik ayakta duracağız. Ben şehit annesi oldum, dimdik ayakta duracağız. Allah devletimize zeval vermesin, Başbakan'ımdan, Cumhurbaşkanı'mdan Allah razı olsun, her zaman arkamızdalar, onlar olduğu sürece başımız yere eğilmeyecek."

"Ben ağlamayacağım, bir şehit verdim"

Anne Karamanoğlu, şehit annelerinden dimdik ayakta durmalarını isteyerek, "Kimsenin annesinin babasının canı yanmasın, niye bölüyorlar Türkiye'yi, hepimizi mevlam yarattı. Ben ağlamayacağım, bir şehit verdim, biri daha gidecek askere 3 sene sonra, inşallah ona da Allah nasip eder. Biz onlar gibi çıkıp televizyona bağırmıyoruz, dimdik ayakta duruyoruz, hükümeti kimse yıkamayacak, dimdik ayakta olacak Allah izin verirse" dedi.

Baba Halil Karamanoğlu ise 4'ü erkek 8 çocuğu bulunduğunu, her evladının ayrı bir güzelliği, ayrı bir özelliği olduğunu belirtti.

Oğlu Burak Can Karamanoğlu'nun hayatını kaybetmesinin takdir-i ilahi olduğunu dile getiren Karamanoğlu, "Allah'tan gelen bir şeye karşı değiliz. Ne yapalım, yapacağımız bir şey yok, Allah devletimizinden, milletimizden, başımızdaki büyüklerden razı olsun, her zaman yanımızda oldular olaydan sonra. Biz bu vatan için çalışıyoruz, yaşıyoruz. Vatan bizim. Türkiye Cumhuriyeti bizim, ülkemiz için her zaman devletimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.

Devlet büyükleri ailenin yanında oldu

Karamanoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini telefonla arayarak taziyede bulunduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Sayın Cumhurbaşkanı aradılar taziyede bulundular, Başbakanımız aradı taziyede bulundu, Allah razı olsun hepsinden. Meclis Başkanı, Genelkurmay Başkanı aradı, İstanbul Valisi, Emniyet Müdürü aradı, Allah razı olsun. Bize destek oldular sağ olsunlar. Bir nebze acımızı paylaştılar. Devletin bütün erkanı yanımızdaydı, Başbakan taziyede bulundu, 'geçmiş olsun' dedi, başka uzun dereceli bir şey konuşmadık. 'Devlet her zaman sizin yanınızda' dedi. Sağ olsun, Allah razı olsun, her zaman da yanımızda oldular. Biz vatanımızı, devletimizi seven kişileriz. Biz bu vatanda yaşıyoruz, vatan bizim, Türkiye bizim. Dışarıdan gelecek, bizi idare edecek kimse yoktur, vatanımız için her zaman canımızı da veririz, her zaman da beraberiz."

Olayla ilgili 8 kişinin gözaltına alındığını hatırlatan Karamanoğlu, şunları kaydetti:

"Şu anda soruşturmaları yapılıyor, faillerinde bir belirti yok, soruşturma aşamasında. Tasvip etmiyorum, bu gibi olaylara karşıyım. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan bütün insanlar bizim kardeşimiz, arkadaşımız, dostumuz. Böyle olayları ben tasvip etmiyorum. Türkiye'de refah içinde, huzur içinde yaşamak istiyoruz."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...