Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cemil Çiçek: "Ülkemizi kaosa sürüklemek istiyorlar"

/ Kaynak: AA
Cemil Çiçek: "Ülkemizi kaosa sürüklemek istiyorlar"

GÜNDEM Haberleri  / AA

TBMM Başkanı Çiçek, gizli Suriye toplantısının ses kayıtlarının internete sızdırılmasıyla ilgili, ''Bunu yapanlar ülkemizi kaosa sürüklemek istiyor" dedi.

Gizli Suriye toplantısının ses kayıtlarının internete sızdırılmasıyla ilgili konuşan Meclis Başkanı Cemil Çiçek, ''Bunları yapanların ülkemizi bir kaosa ve siyasi belirsizliğe sürüklemek istedikleri açıktır. Bu doğrudan devlet güvenliğimizle, milli emniyetimizle alakalı bir konudur" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in katıldığı güvenlik toplantısının yasadışı dinlenmesi ve ses kayıtlarının internette yayınlanmasıyla ilgili soruları yanıtladı.

Devletin üst düzey yetkililerine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının internet ortamında yayınlanmasının fevkalade vahim olduğunu belirten Çiçek, "Böylesi kayıtların internette yayınlanmasının bir yol ve yöntem haline gelmesi geleceğimiz, hukuk devleti ve siyasi istikrarımız açısından son derece kaygı vericidir. Bunları yapanların ülkemizi bir kaosa ve siyasi belirsizliğe sürüklemek istedikleri açıktır. Bu doğrudan devlet güvenliğimizle, milli emniyetimizle alakalı bir konudur. Bunları yapanların vatana karşı suç işledikleri bilinmelidir" diye konuştu.

Böylesi hassas bir konuya bakışın siyasi tarafgirlikten ve gündelik siyasi söylemlerden uzak olması gerektiğine işaret eden Çiçek, "Milli güvenliğimizin tehdit altında olduğu kritik bir dönemde, devletin güvenliğiyle ilgili son derece kritik bir toplantının ortam dinlenmesi yoluyla elde edilmeye çalışılması ve devletin mahremiyetine girilmesi Türkiye Cumhuriyeti'ni zaaf içerisinde gösterme çabasıdır. Bu haince saldırı ve çabaların yargı önünde hesap vereceği bilinmelidir" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...