Rusya, yeni ödeme sistemi kuracak

Rusya, yeni ödeme sistemi kuracak

DÜNYA Haberleri

Rusya, ABD'nin yaptırımları karşısında önlem almaya devam ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ulusal ödeme sistemi kuracaklarını açıkladı. Kırım'?ın Rusya?'ya bağlanmasının ardından, ABD yaptırımları yüzünden bazı Rus bankalarının MasterCard ve Visa ödeme sistemiyle işlem yapmaları engellenmişti. Moskova?'ya yakın Novo Ogaryovo rezidansında Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi üyeleriyle bir araya gelen Putin, Japonya ve Çin'?de uygulanan çalışmaları örnek gösterdi. Rusya Devlet Başkanı, ?"Japonya ve Çin gibi ülkelerde bu sistem başarılı şekilde çalışıyor. Bu sistemler kesinlikle ulusal şekilde başlayarak kendi piyasa, toprak ve nüfusuna kapandı. Bugün ise daha popüler hale geldi. Örneğin ulusal gibi başlayan Japon sistemi bugün 200 ülkede faaliyet gösteriyor. Peki neden bunu biz de yapmıyoruz? Mutlaka yapmamız lazım ve yapacağız" dedi. Putin konuyla ilgili Rusya Merkez Bankası?'nın faal olarak çalışma yaptığını sözlerine ekledi.
PUTİN: "GDO YASAKLANMALI"
Başkan Putin, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üye ülkelerinin yükümlülüğünün yerine getirilmesi bağlamında GDO?'nun (genetik olarak değiştirilmiş organizmalar) yasaklanması gerektiğini ifade etti. Vatandaşların kalitesiz ürünlerden korunması gerektiğine işaret eden Putin, "?DTÖ çerçevesinde yükümlülüğümüze ters düşmemesi için çalışmamızı gereğine göre oluşturmamız lazım" dedi. nbsp;


TRTHABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...