Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

10 milyon kişinin aylığı 3 bin doları geçecek

10 milyon kişinin aylığı 3 bin doları  geçecek

Ekonomi Haberleri

Ernst Young'a göre Türkiye'de orta sınıf hızla büyüyecek. 8 yıl içerisinde en az 10 milyon kişinin aylık geliri 3 bin doları aşacak

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi Ernst amp; Young'a göre, 2022 yılında Türkiye'deki 10 milyon kişinin yıllık geliri 35 bin doları geçecek. Bu da aylık 3 bin dolardan fazla gelir anlamına geliyor. Aralarında Türkiye'nin yanı sıra Çin, Brezilya, Arjantin, Çek Cumhuriyeti, Birleşik Arap Emirlikleri, Polonya, Gana ve Kazakistan'ın bulunduğu 25 ülkeye ait ekonomik tahminlere yer verilen raporda önümüzdeki dönemde söz konusu pazarlarda orta sınıfın önemli ölçüde genişleyeceğine dikkat çekildi. Rapora göre 2022 yılında aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 25 ülkede yıllık geliri 35 bin doların üzerinde olan kişi sayısı 200 milyona ulaşacak. Türkiye'de bu gelire ulaşması beklenen kişi sayısının 10 milyon olacağı tahmin edilirken, Çin'de 80 milyon, Brezilya ve Rusya'da ise 15 milyon kişi olacağı öngörülüyor. Ülkelerin ekonomik büyümelerine ilişkin tahminlerin de yer aldığı raporda Türkiye GSMH'sinde 2014 yılında yüzde 3.3'lik bir artış beklendiği kaydedildi. nbsp;GSMH büyümesi 2015 ve 2016 için yüzde 5 olarak tahmin edilirken, enflasyonun da makul seviyelerde kalması bekleniyor. Rapora göre orta vadede hızlı gelişen pazarlar, cazibesini korumak adına hâlâ önemli avantajlara sahip. Raporda, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve temel ekonomik reformların yapılmasının bu ülkelere yatırımcı çekmek adına kayda değer katkılar sağlayacağı dile getiriliyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...