Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Topçu birlikler karşılık verdi!

/ Kaynak: AA
Topçu birlikler karşılık verdi!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Suriye'nin attığı 3 havan topundan biri Hatay'da Suriyelilerin kaldığı çadır kentin güvenlik noktası ile bir evin yakınına düştü.

Suriye'den atıldığı değerlendirilen üç havan topu mermisinden biri Hatay'ın Yayladağı ilçe merkezinde Suriyelilerin kaldığı çadır kentin güvenlik noktası ile bir evin yakınına, ikisi boş arazi ve ormanlık alana isabet etti.Suriye'nin Türkiye sınırı yakınındaki Keseb kasabası ve çevresinde muhalifler ile rejim birlikleri arasında çatışmalar devam ederken, bölgeden atıldığı tahmin edilen bir havan topu mermisi, TEKEL çadır kentinin 20 metre, polis güvenlik noktası ile bir evin yaklaşık 10 metre yakınına düştü. Düştüğü yerde yaklaşık 1 metrelik çukur oluşturan merminin etkisiyle Mehmet Öter'e ait ev ile bir Kur'an kursu binasının camları kırıldı. Öter, AA muhabirine, olay sırasında balkonda oturduğunu belirterek, "Balkonda oturduğum sırada Suriye tarafından çam ağaçları arasından gelen mermi, evimin yakınına düştü. Evin camları kırıldı. Çok şükür can kaybımız yok ama çocuklar çok korktu" dedi. Yayladağı Kaymakamı Turan Yılmaz ve güvenlik güçleri, olay yerinde inceleme yaptı. Bu arada, çadır kent yakınlarındaki boş araziye ve ormanlık alana da havan topu mermisi düştüğü öğrenildi. Öte yandan, Hatay Valiliği'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Suriye tarafından geldiği değerlendirilen 3 top mermisinin, Yayladağı ilçe merkezi Çamaltı Mahallesi civarında boş araziye ve Çedenelik mevkisindeki ormanlık alana düştüğü bildirildi. Top mermilerinin düştüğü bölgenin sınıra kuş uçuşu 3 kilometrede olduğu belirtilen açıklamada, "Top mermisi, herhangi bir can ve mal kaybına neden olmamıştır. Olayla ilgili olarak değişen angajman kuralları çerçevesinde sınırda bulunan topçu birliklerimiz tarafından, atışın yapıldığı bölgeye misliyle karşılık verilmiştir" denildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...