Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

6 aylık Nazlıcan'ı iğne mi öldürdü!

/ Kaynak: DHA
6 aylık Nazlıcan'ı iğne mi öldürdü!

YAŞAM Haberleri  / DHA

6 aylık Nazlıcan Yataz, özel bir tıp merkezinde yapılan tedavi sırasında fenalaşarak başka bir özel hastanenin yoğun bakım ünitesine sevk edildi.

Nazlıcan bebek burada 1 saatlik mücadele sonunda yaşamını yitirdi. Acılı aile, bebeklerinin tıp merkezinde yapılan yanlış bir iğneden dolayı öldüğünü öne sürdü. Yataz ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olan 6 aylık Nazlıcan, ateşinin yükselmesi ve kusması üzerine dün saat 16.00'da ailesi tarafından Sultangazi'deki özel bir tıp merkezine götürüldü. İddiaya göre, buradaki doktorlar bebeğin vücudunda çok fazla mikrop tespit etti ve ateşinin yükseldiği belirlendi. Nazlıcan'ın ateşini düşürmek için serum takıldı, daha sonra da içerisine iğne ile ilaç enjekte edildi. Bunun üzerine minik Nazlıcan kısa süre içerisinde fenalaştı. Durumu fark eden doktorlar, bebeğin yaklaşık 350 metre uzakta bulunan özel bir hastaneye sevk edilmesine karar verdi. Ambulansla hastaneye getirilen ve yoğun bakıma alınan Nazlıcan bebek, yaklaşık bir saatlik hayat mücadelesinin ardından yaşamını yitirdi. Nazlıcan'ın cesedi, savcının yaptığı incelemenin ardından gece saatlerinde otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Minik bebeğin ölüm nedeni yapılacak otopsi sonucunda ortaya çıkacak.


"YÜREĞİM YANDI, BAŞKALARININ YÜREĞİ YANMASIN"
Acılı baba Bilal Yataz, 6 aylık kızı Nazlıcan'ın ihmalden öldüğünü öne sürerek, "Çocuğumun biraz ateşi ve kusması vardı. Çocuğumu özel tıp merkezine götürdük. Durumu iyiydi, bir hemşire gelerek iğne yaptı. Çocuğum o anda kendini kaybetti. Çocuğumun sadece ateşi vardı. Bir iğne yapıldı, yanlış bir iğne yapıldı ardından çocuğum morardı. Ondan sonra özel bir hastaneye sevk ettiler. Bu hastanede de çocuğumu kaybettik. Şikayetçiyim, benim yüreğim yandı başkalarının yüreği yanmasın" dedi.


"İĞNEYİ VURMASININ ARDINDAN YEĞENİM SİMSİYAH OLDU"
Dayı Cengiz Urgunlutaş ise, geçtiğimiz gün rahatsızlanan yeğeni Nazlıcan'ı hastaneye götürdüğünü belirterek, "Yeğenim iki gün önce rahatsızlandı. Ateşi yükseldi ve kusuyordu. Onu doktora götürdüm ilaç verdi fakat ateşi düşmedi. Bugün ise tekrar geri getirdiğimizde bebeğe serum yazılması gerektiğini söylediler. Serum verdiler, bittikten sonra sorumlu hemşireyi çağırdım. Serumun bittiğini söyledikten sonra bize 'bir iğnesi var bekleyin' dedi ve serumun içerisine bir iğne kattı. Bu serum bitmiş iğneyi niçin vuruyorsunuz dediğim zaman 'Benden iyimi biliyorsun?'diye cevap verdi. İğneyi vurmasının ardından bir saniye sonra yeğenim simsiyah oldu. Ardından da çocuk doktoru koşarak geldi. Kalp masajı falan yaptılar, baktım çocuk orada öldü. Bizim akrabaları kalabalık gören ve korkan hastane personeli hemen ambulans çağırarak Bahat Hospital'e yolladı. Zaten getirdiğimiz zaman çocuk ölmüştü. Bize oldu başkasına olmasın" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...