Seçim günü hava nasıl olacak?

/ Kaynak: AA
Seçim günü hava nasıl olacak?

YAŞAM Haberleri  / AA

Meteoroloji seçim günü için uyarıda bulundu. Türkiye yeni bir yağışlı sistemin etkisine girerken önümüzdeki hafta ise yağış beklenmiyor.

Türkiye bugün Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdi. Hava sıcaklığı hafta sonunda yurdun kuzeydoğu kesimlerinde 8 ila 12 derece, diğer bölgelerde ise 4 ila 7 derece azalarak, mevsim normallerinin altına düşecek. Önümüzdeki hafta başında yurt genelinde yağış beklenmiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye bugün Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdi.

Hava sıcaklığı hafta sonunda yurdun kuzeydoğu kesimlerinde 8 ila 12 derece diğer bölgelerde ise 4 ila 7 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşecek.

Pazar günü Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar, Siirt çevrelerinde yağmur görülecek.

Bugün ülkenin kuzey, iç ve batı bölgelerinde yağmur ve yer yer sağanak şeklinde görülecek yağışlar, yarın Karadeniz üzerinden gelecek kuvvetli soğuk hava ile birlikte Güneydoğu Anadolu bölgesinin güneyi dışında kalan tüm yurtta etkili olacak.

Yağışlar, yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda, gece saatlerinde ise Doğu Karadeniz kıyı kesiminde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Cumartesi günü Doğu Karadeniz'de (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin) meydana gelecek yağışların kuvvetli (30 ila 50 mm/metrekare), Rize ve Artvin'de ise çok kuvvetli (51 ila 75 mm/metrekare) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, heyelan, yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgar nedeniyle ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Yağışlı havanın, pazar günü Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar, Siirt çevrelerinde yağmura sebep olduktan sonra yurdu terk etmesi bekleniyor.

Önümüzdeki hafta başında yurt genelinde yağış beklenmiyor. Hava sıcaklıkları artıyor.

Hava sıcaklığı, hafta sonunda yurdun kuzeydoğu kesimlerinde hissedilir derecede (8 ila 12 derece) diğer bölgelerde ise 4 ila 7 derece azalacak ve mevsim normallerinin altına düşecek. Hava sıcaklığındaki ani değişimlerin sağlık açısından yol açacağı olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye edildi.

Cumartesi günü akşam saatlerinden pazartesi sabah saatlerine kadar Karadeniz bölgesi, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Rüzgarın güneybatı yönlerden bugün yurdun iç ve batı bölgelerinde, yarın ise doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinde kuvvetli eseceği beklendiğinden kuvvetli lodos nedeniyle soba ve baca gazı zehirlenmeleri başta olmak üzere yaşanabilecek olumsuz şartlara ve toz taşınımı sebebiyle hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşüş ve benzerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Rüzgarın yön değiştirerek kuzey yönlerden cumartesi günü kuzey ve batı bölgelerde, pazar günü ise güney ve doğu bölgelerde kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...