Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kılıçdaroğlu'na kötü haber

/ Kaynak: İHA
Kılıçdaroğlu'na kötü haber

Politika Haberleri  / İHA

Son bir ay içinde 5 dava daha sonuçlandı ve Kılıçdaroğlu bu davalarda 42 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik iddialarına karşılık açılan davalar bir bir sonuçlanıyor. Son bir ay içinde 5 dava daha sonuçlandı ve Kılıçdaroğlu bu davalarda 42 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi. Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, ''CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddialarının tamamının yalan ve iftira olduğu mahkemelerce ortaya konduktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve belediye çalışanlarınca 50'ye yakın tazminat davası açılmıştı. Son bir ayda Başkan Özhaseki'nin açmış olduğu davalardan 3'ü ve belediye çalışanlarının açmış olduğu davalardan 2'si daha karara bağlandı'' denildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Başkan Özhaseki tarafından açılan ve geçtiğimiz günlerde karara bağlanan davalar şunlar:
1-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun meclis grubundaki konuşmasından dolayı 2013/79 esas sayısı ile açılan davayı 7. Asliye Hukuk Mahkemesi karara bağladı. Mahkeme 6 Mart 2014 tarihli kararı ile Kılıçdaroğlu'nun, Başkan Özhaseki'ye 10 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.


2-Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir televizyon kanalında dile getirdiği iddialar nedeniyle açılan 2013/2 esas sayılı dava, 11 Mart 2014 tarihinde sonuçlandı. 7. Asliye Hukuk Mahkemesi Kemal Kılıçdaroğlu'nu Başkan Mehmet Özhaseki'ye 10 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti.


3-Kılıçdaroğlu'nun meclis genel kurulundaki iddiaları nedeniyle 2010/1329 esas numarası ile açılan davada da 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararı Yargıtay'a gitti. Yargıtay 18 Mart 2014 tarihli kararıyla Kılıçdaroğlu'nun Başkan Özhaseki'ye ödeyeceği tazminatın 12 bin lira olmasını kararlaştırdı.


2'Sİ KAZANDI, 28 ÇALIŞAN DAHA SIRADA


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddiaları nedeniyle sadece Başkan Özhaseki'ye değil belediye çalışanlarına da tazminat ödemeye mahkum oldu. 30 belediye çalışanı tarafından açılan tazminat davalarından ikisi ile ilgili karar çıktı.


Belediye çalışanlarının temsil yetkisi olmaması nedeniyle yerel mahkemece reddedilen tazminat talepleri, Yargıtay'ca haklı bulunarak tazminata hükmedildi. Yerel mahkemenin de Yargıtay'ın kararına uymasıyla Kılıçdaroğlu'nun iki belediye çalışanına 5'er bin lira tazminat ödemesi karara bağlandı. Kılıçdaroğlu ayrıca mahkeme masrafları ve avukatlık ücretlerini de ödeyecek.''İHA

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...