Sarıgül'den 'adaylıktan çekildi' iddialarına cevap

/ Kaynak: AA
Sarıgül'den 'adaylıktan çekildi' iddialarına cevap

Politika Haberleri  / AA

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, adaylıktan çekildiği yönünde SMS'ler atıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Sarıgül, seçimlere iki gün kaldığını belirterek, ne yazık ki demokratik bir ortama, demokrasiye ve insan haklarına yakışmayan ölçüler içinde son çırpınışların kullanıldığını savundu.

Sarıgül, "Dün, Cumhuriyet Halk Partimizin Genel Merkezi'ndeki telefonları kullanılarak bütün Türkiye'ye, bütün İstanbul'a mesaj çekildi. 'Mustafa Sarıgül adaylıktan çekildi, oylarını boş kullanın' diye manidar bir mesajdı. Yurttaşlarımız bu mesaja güldüler. Çünkü biz adım adım İstanbul'da iktidara doğru yaklaşıyoruz. Adım adım Türkiye'de iktidara doğru yaklaşıyoruz" dedi.

Seçimlere hile karıştırılmasını istemediklerini ifade eden Sarıgül, şunları kaydetti:

"Şu anda iktidardan acil olarak talebimiz, bu SMS'leri atan sahtekarları lütfen bulun ve kamuoyuna açıklayın. Biz bayrağımıza, toprağımıza bağlı, demokrasi anlayışı en engin düzeyde olan bütün yurttaşlarımızı Pazar günü sandığa gitmeye davet ediyoruz. Lütfen sandığa gidin, sandığa sahip çıkın. Yurttaşlarımızın kullandığı oya sahip çıkın. Lütfen elektrikler kesilirse sandığın üzerine oturun ve gelene kadar sakın sandıkların üzerinden kalkmayın."

Maltepe adayı hakkındaki SMS

CHP Maltepe Belediye Başkan Adayı Ali Kılıç hakkında da adaylıktan çekildiği yönünde SMS'ler atıldığını belirten Sarıgül, "İnanıyorum ki yurttaşlarımız bu ufak ayak oyunlara pabuç bırakmayacaktır. Gerek Maltepe'de, gerekse İstanbul'da bu sahtekarlığı yapan, bu demokrasi ayıbını işleyenlerle ilgili sayın Başbakandan, Ulaştırma Bakanından, İçişleri Bakanından şu anda yanıt bekliyoruz. Derhal bunları bulmalı, açığa çıkarmalı. Hangi siyasi partiye olursa olsun, bunu demokrasi ayıbı olarak görüyoruz" diye konuştu.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...