Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'nin en büyük süperbilgisayarı geliyor

Türkiye'nin en büyük süperbilgisayarı geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye'nin en büyük süper bilgisayar sistemi, bu dev ortaklıklarla kuruluyor!

SVR Bilgi Teknolojileri ve Yıldız Teknik Üniversitesi, Huawei'nin teknoloji desteğiyle, dünyada süper bilgisayar olarak bilinen, Türkiye'nin en büyük ve en gelişmiş Yüksek Başarımlı Hesaplama sisteminin kurulması için imza töreni gerçekleştirdiler.

Anlaşmayla kurulacak süper bilgisayar sistemi sayesinde, Türkiye'deki kamu, özel sektör ve üniversiteler, uçak ve otomobil tasarımından çarpışma testlerine, nükleer kazaların etkilerinden petrol aramalarına, ilaç geliştirmeden finansal ve borsa tahminlerine kadar, geniş bir alanda araştırma ve geliştirme faaliyetleri gerçekleştirebilecek.

SVR Bilgi Teknolojileri A.Ş., Yıldız Teknik Üniversitesi ve Huawei Telekomünikasyon şirketi, 24 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilen imza töreniyle, Türkiye'nin en büyük yüksek başarımlı hesaplama sisteminin kurulması anlaşmasını imzaladı. Kurulacak sistemdeki süper bilgisayar sayesinde, uçak-gemi tasarımlarından deprem simülasyonlarına, savunma sanayi araştırmalarından finansal ve ekonomik öngörülere, ilaç ve gen araştırmalarıyla astrofizik çalışmalarından medya sektöründe reklam-film video render işlemlerine kadar, çok geniş bir alanda, büyük veriyle hesaplama ihtiyacı karşılanmış olacak.

Kurulacak olan Türkiye'nin en büyük yüksek başarımlı hesaplama sistemi, dünyanın ilk 500 süper bilgisayarı arasına girebilecek kapasiteye sahip olup, ihtiyaç duyan herkes bu sistemden faydalanabilecek. Özellikle yoğun mühendislik hesaplamaları, tıp, meteorolojik sistemler, simülasyon, animasyon üretimi, tasarım, analiz vb. konularında çalışan ve güce, hıza ve zamanın değerine önem veren herkes sistemden hizmet alabilecek.

SVR Bilgi Teknolojileri ve Yıldız Teknik Üniversitesi Yüksek Başarım Hesaplama Sistemi, küresel teknoloji devi Huawei donanımları üzerinde çalışacak ve sistem şu anda kurulu güç olarak nbsp; 'Türkiye'deki En Performanslı Yüksek Başarımlı Hesaplama Sistemi' olacak.

'Hedef, Türkiye'yi, dünyadaki en büyük süper bilgisayarlar arasında ilk 50'ye sokmak'

Türkiye'nin bulut üzerinde çalışan en büyük süper bilgisayarlarının kurulması için düzenlenen imza töreninde, SVR Bilgi Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Şener, "Bugün burada attığımız imzayla, Türkiye'nin tüm dünyada ses getirecek çalışmaları yapmasının yolu açılmıştır" dedi. Türk mühendislerce tasarlanan sistemin saniyede 147 trilyon işlem yapabilecek kapasiteye sahip olduğunun kesinleştiğini belirten Şener, yapılan yatırımla hedeflerinin, dünyadaki en büyük süper bilgisayarlar arasında Türkiye'yi ilk 50'ye sokmak olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...