Süleyman Soylu'dan Umut Oran hakkında suç duyurusu

/ Kaynak: AA
Süleyman Soylu'dan Umut Oran hakkında suç duyurusu

Politika Haberleri  / AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu'dan, Umut Oran hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran hakkında, 22 Mart 2014'te AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik açıklamalarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

AK Parti'den yapılan açıklamada, suç duyurusu dilekçesinin, Soylu'nun avukatı Uğur Kızılca tarafından bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verildiği bildirildi.

Açıklamada, Oran'ın, Erdoğan hakkında, "En otoriter, özgürlük ve demokrasi düşmanı bir diktatör olarak tarihe geçecektir" yönünde beyanda bulunmak suretiyle hakaret suçunu işlediği öne sürüldü.

Umut Oran'ın, "Başbakan Erdoğan'ın seçimden kaçmak için her türlü yolu deneyebileceğini, hatta bunun kendisine suikast düzenletmekten, Türkiye'de bir iç karışıklık oluşturmaya kadar uzanabileceği" yönündeki sözlerinin de iftira ve hakaret niteliği taşıdığı savunulan açıklamada, Oran'ın, "Bu hafta yeni gelişmeler olacak. Erdoğan'ın korktuğu başına gelecek. Erdoğan, belki de 30 Mart'ı bile görmeden siyasetten çekilebilir" ifadesini kullanmak suretiyle de tehdit suçlarını işlediği belirtildi.

Açıklamada, Oran'ın, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri uyarınca cezalandırılmasının istendiği kaydedildi.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...