Melih Gökçek'ten şok 'Deniz Baykal' iddiası

Melih Gökçek'ten şok 'Deniz Baykal' iddiası

GÜNDEM Haberleri

Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek Ankara'nın Gündemi programında soruları cevapladı.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ve mevcut Başkan Melih Gökçek, TGRTHaber'de İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar ve Türkiye Gazetesi Ankara Temsilci Yardımcısı Ercan Gürses'in gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında çıkan kaseti, Kılıçdaroğlu'nun önceden bildiği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında çıkan kaseti, Kılıçdaroğlu'nun önceden bildiği iddialarına ilişkin, "Bu olayı bildiği halde söylemediği gerekçesiyle, faillerinden bir tanesinin de Kılıçdaroğlu olduğunu net bir biçimde söylüyorum. Benim kanaatim bu. Elimde bir duyum yok. Ama yapmış olduğu konuşmalar, çok açık bir şekilde bunu ortaya koyuyor" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TGRT Haber'de yayınlanan Ankara'nın Gündemi Programı'na konuk oldu. Gökçek, TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın sunuculuğunu yaptığı programda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Gökçek, CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında çıkan kaseti Kılıçdaroğlu'nun önceden bildiği iddialarını, "Bu olayı bildiği halde söylemediği gerekçesiyle, faillerinden bir tanesinin de Kılıçdaroğlu olduğunu net bir biçimde söylüyorum. Benim kanaatim bu. Elimde bir duyum yok. Ama yapmış olduğu konuşmalar, çok açık bir şekilde bunu ortaya koyuyor. Bugüne kadar yapmış olduğu gafların haddi hesabı yok. Bugün yeni gaflar yapmış. Kendi kendini öyle enteresan durumlara sokuyor ki, yani yapar. Elimde bir bilgi, delil olsa zaten anında gidip savcılığa veririm. Ama yaptığı konuşmalar bunu gösteriyor. Bunlar siyasetin 's'sinden anlasalar, böyle siyaset yapmazlar" şeklinde değerlendirdi.

"ALLAH, RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A YARDIM EDİYOR"

Başbakan Erdoğan'ın samimi bir Müslüman olduğunu dile getiren Gökçek, "Allah, Recep Tayyip Erdoğan'a hep yardım ediyor. Ben Recep Tayyip Erdoğan'ın ne zaman sıkıntıya girdiğini görsem, 'Başbakanım niye böyle yaptı' diye düşünsem, iş her seferinde hayra tebdil oldu. Bu Recep Tayyip Erdoğan'ın bir meziyeti var. Allah, Recep Tayyip Erdoğan'a yardım ediyor. Yani Recep Tayyip Erdoğan, samimi bir Müslüman. Dolayısıyla Allah, Erdoğan'a yardım ediyor" diye konuştu.

"BARONLAR KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK VERDİ"

Kılıçdaroğlu'nun 30 Mart seçimlerinden sonra, CHP Genel Başkanlığı'ndan gideceğini düşündüğünü ifade eden Gökçek, "Bu ülkede yaşayıp da, ülkenin milli menfaatleri deşifre edildiği zaman, ona karşı tepki koymayan, o ülkenin insanı değildir. Baronlar, Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Baronların haricinde beynelmilel güçler destek verdi. Seni Amerika'ya çağırdılar, o kadar sana eğitim verdiler, o kadar laf söylediler, özellikle Türkiye'de bugüne kadar Başbakan'ın yanında olan güçleri de yanına koydular, hepsine rağmen bir halt beceremiyorsun, bu kadar beceriksizsin. Bırakırlar mı adamı? Kılıçdaroğlu gidecek. Bakalım Sarıgül ne yapacak? Geçen seçime göre Kılıçdaroğlu'nun altında mı oy alacak yoksa üstünde mi? Kılıçdaroğlu'nun Sarıgül dışında yeni bir rakibi var. O da Tuncay Özkan" dedi.

"CHP, ANKARA'NIN EN KÜÇÜK MEYDANINDA MİTİNG YAPTI"

Gökçek, AK Parti'nin Ankara'da seçim kaybetme korkusuyla telaşa kapıldığı iddialarını, "Biz o kadar telaşa düşmüşüz ki, Başbakan artık sokak mitingleri yapmaya başlamış. Kılıçdaroğlu, bugün miting yaptı. Bizim miting yaptığımız yere bir bakın. Dedik ki, 'Acaba 250 bin kişiden az adam gelir mi?' Onun için biz 300 bin kişilik bir meydan yaptık, 100 bin kişi dışarıda kaldı. CHP, Ankara'nın en küçük meydanında miting yaptı. Tandoğan Meydanı yan caddelerle birlikte en fazla 35 bin kişi alır. Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de bir ideali var. Diyor ki, 'Türkiye'de yüzde 50'nin altına düşmemem lazım.' Ben de diyorum ki, Ankara'da bize, AK Parti'ye ve bana gönül verenler birleştiği zaman, yüzde 50'nin altında oy almamam lazım. Ben yüzde 49.9 oy alsam kendimi psikolojik olarak rahatsız hissederim. Kazanırım, zaferdir bu bunun ötesi yok. 1 puanla da alsam zaferdir bu. Ama yüzde 50 psikolojik sınırı, bazılarının kafasını duvarlara vurmasına sebep olacak. Biz onun için çabalıyoruz. Benim, Başbakan'ın talimatıyla yaptığım, Keçiören, Yenimahalle mitinglerinden her biri, en az Kılıçdaroğlu'nun mitinginin 2 yada 3 katı kadar. Bizim herhangi bir korkumuz yok. Ben bugün Keskin'e gittim. 10 bin nüfuslu Keskin'de, aşağı yukarı Kılıçdaroğlu'nun Tandoğan mitinginin yarısı kadar insan vardı" diye cevapladı.

"MHP'LİLERİN MANSUR'A VERDİĞİ HER OY, CHP'NİN MECLİS ÜYELERİNE GİDECEK"

30 Mart seçimlerinde, Ankara'da en yakın rakibine en az 10 puan fark atacağına inandığını kaydeden Gökçek, şöyle konuştu:

"Mansur Yavaş, CHP'lilere diyor ki, 'Sizden 20 bin kişiyi işe alacağız.' MHP'lilere döndü dedi ki, 'Bırakın CHP'yi falan beraber yöneteceğiz bu işi' dedi. 'Zaten Belediye Meclis üyelerini de bana veriyorlar' dedi. 1 kişiyi bile almadılar. Bir kere MHP'liler bunun yalan olduğunu gördü. Eski arkadaşları bunu gördü. Şimdi MHP'lilerin Mansur'a verdiği her oy, CHP'nin meclis üyelerine gidecek. Bu oylar Deniz Gezmiş'in yeğeni ve marjinal gruplardan toplanmış insanlara gidecek. Bir taraftan MHP'yi elinin altında tutuyor 'sizinle çalışacağım' diyor. Diğer tarafa da, sizden 20 bin kişi işe alacağım diyor. Belediyede, 26 bin kişi çalışıyor. Bu durumda ne olacak? Öteki taraftan da belediye işçilerinin telefonlarına, 'hiçbir işçi işten çıkarılmayacaktır' diye mesaj atıyor. Arkadaş, sen bu belediye işçilerini işten çıkarmadan 20 bin kişiyi nasıl işe alacaksın? 20 bin kişiye verecek parayı nereden bulacaksın, 46 bin kişi mi olacak? Hadi kadro olmadı şirketlere doldurdun diyelim. Her ay şirkete, bütçeden ilave para bulması lazım. Niye yalan söylüyor ki? Sen Beypazarı'nda ne yaptın? Beypazarı'na ilk geldiğinde küçücük belediyede 38 kişiyi işten çıkarmış. İlk işten çıkardığı kişi önceki belediye başkanının özel kalem müdürü. O hanımefendiyi itfaiye erlerinin arasına gönderiyor. O kadar merhametsiz ki, o hanımefendiyi erkeklerin arasına gönderiyor. Gelir gelmez işten çıkarmalar başlayacak. Hatta telefonla arayıp gazetecileri tehdit ediyor. 'Yarın bunun hesabını vereceksiniz' diyor. Otobüsçüler Odası Başkanı'nı arıyor, 'Sen basın toplantısı yapacakmışsın, benim hakkımda konuşacakmışsın, yarın ben gelince şöyle yaparım' diyor. Adamın astığı astık, kestiği kestik. Yani 26 bin kişilik belediye çalışanlarının içinde taş çatlasa 2 bin kişi kalır. Hepsini anında atarlar. Bundan adım gibi eminim. Marjinal guruplar belediyeye girecek. Ankara'da 140 tane meclis üyesi var. 140 Meclis üyesi içerisinde CHP 30 tane Meclis üyesi çıkartamaz. Her türlü iddiaya varım."

"MANSUR YAVAŞ SEÇİMİ YİNE KAYBEDERSE, CHP'DEN MİLLETVEKİLİ YAPACAKLAR"

Kılıçdaroğlu'nun bozkurt işareti yapmasına Bahçeli'nin gerekli cevabı verdiğini belirten Gökçek, CHP'nin Ankara'da yüzde 36'yı geçememesi halinde büyük eleştiriler alacağını ifade etti. Bu durumda Kılıçdaroğlu'nun parti içi muhalefete maruz kalacağının altını çizen Gökçek, "Mansur Yavaş seçimi yine kaybederse, CHP'den milletvekili yapacaklar. Kılıçdaroğlu söz verdi. Bu Kılıçdaroğlu'nun kalması durumunda gerçekleşecek tabi. Ankara'da 17 tane çevre ilçemiz var. 8 tane de merkez ilçemiz var. Sadece 17 ilçemizde fark 6 puan olacak Allah'ın izniyle. Merkez'de beni geçecekleri tek yer ise Çankaya. CHP içerisinde CHP'nin Ankara adayını hazmedemeyen çok miktarda milletvekili var. Hele hele CHP adayı 35, 36 civarında kalırsa Kılıçdaroğlu'nu linç ederler partide. Kılıçdaroğlu'nun bozkurt işareti yapmasına Devlet Bahçeli bey cevap verdi. O kurdun burnu kesikmiş. Devlet bey öyle dedi. Bu cevabı sayın Bahçeli verdi. Bize düşmez. Çünkü o partinin işareti o" ifadelerini kullandı.

"KEŞKE MHP'Lİ KARDEŞLERİMİZLE BİRLİKTE SİYASET YAPSAK"

Geçmişte MHP'lilerle seçim ittifakı yaptığını hatırlatan Gökçek, "Her zaman söylüyorum MHP ile AK Parti içerisinde bir nüans var. Keşke MHP ile birlikte olsak da MHP'li kardeşlerimizle birlikte siyaset yapsak. Bazıları kızıyor buna. Kızacak bir şey yok, benimki bir temenni. Ben milliyetçi arkadaşlarımla beraber siyaset yapmak istiyorum. Bu kadar basit. Ben MHP ile geçmişte ittifak yaptım. MHP'nin genel merkezindeki bazı arkadaşlar politik sebeplerden dolayı bana karşılar. Buna saygı duyuyorum. Ama ben MHP'nin tabanını rencide edecek bir şey yapamam. Ben bugüne kadar ülkücü arkadaşlarla hep yol arkadaşlığı yaptım. Kadrolarıma da aldım. Keçiören Belediye'sine ilk geldiğimde, Keçiören Belediyesi'ne aldığım personelin yaklaşık yüzde 70'i ülkücüydü" diye konuştu.

Mansur Yavaş'ın MHP'den ayrılıp, CHP'den aday olmasını eleştiren Gökçek, "İnsan sağ partiden sağ bir partiye yada sol bir partiden sol partiye geçer. Ama açık söylüyorum, sağ tandanslı insanın, milletin değerlerine her zaman ters olan, her zaman milliyetçilerin, her zaman muhafazakarların, her zaman inançlı insanların düşmanlığını yapan CHP'den sırf menfaat için aday olmasını ki bunu aleni söylüyor, ben MHP'li arkadaşların kabul edeceğine inanamıyorum. Bu arada Mansur bey bir mektup yazmıştı. Bahçeli'yi partiyi CHP'lileştiriyorsun diye suçlamıştı. Sonra kendisi gitti CHP'den aday oldu" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...