Yanukoviç'ten referandum çağrısı

/ Kaynak: AA
Yanukoviç'ten referandum çağrısı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Viktor Yanukoviç, Ukrayna halkına, "yaşadıkları bölgelerin statülerinin belirlenmesi için referandum talep etmeleri" çağrısında bulundu.

Ukrayna'nın görevden azledilen devlet başkanı Viktor Yanukoviç, Ukrayna halkına, "yaşadıkları bölgelerin statülerinin belirlenmesi için referandum talep etmeleri" çağrısında bulundu.

Rus resmi haber ajansı İtar-Tass üzerinden açıklama yapan Yanukoviç, Ukrayna halkına, "yaşadıkları bölgelerin statülerinin belirlenmesi için referandum düzenlemesi çağrısında bulundu, "devletin çöküşünden sorumlu olan kişilerin" hakkettikleri cezayı alması için herşeyi yapacağını söyledi.

Yanukoviç açıklamasında, "Ukrayna içindeki her bölgenin statüsünün belirlenmesi için referandum talebinde bulunun. Bu zamana kadar demokratik kalmış bir ülkenin özgür vatandaşları olarak, hak ve özgürlüklerinizin gözetilmesini talep edin" ifadelerine yer verdi.

Ukrayna'da, o dönemki muhalefetle 21 Şubat'ta imzalanan anlaşmanın gereklerini yerine getireceğini savunan Yanukoviç, "Bu organize saçmalığın tamamen ortadan kalkması ve devletin çökmesine neden olanların hak ettikleri cezayı almaları için her türlü çabayı göstereceğim" mesajını verdi.

Yanukoviç, Ukrayna'da yaşananları "silahlı darbe" olarak nitelendirirken, yeni yönetimin "Maydan'ın" basıkısı altında anayasaya aykırı kararlar aldığını öne sürdü.

Ülkede düzenlenecek erken seçimlerin kaos ortamında yapılacağını ve yeni alınan kararların adil bir seçim düzenlenmesinin önüne geçtiğini savunan Yanukoviç, "Bu yönetim meşru değil ve aldığı tüm kararlar illegal" söylemini yineledi.

Görevinden azledilen devlet başkanı, Ukrayna halkının büyük çoğunluğunun ülkede yaşanan tabloyu görme şansının olmadığını ifade ederek, Doğu Ukrayna'da "darbeye karşı oluşan tepkilerin mantıklı" olduğunu söyledi.

Kiev yönetiminin kendi halkını kandırdığını iddia eden Yanukoviç, "Yeni yönetim her zaman olduğu gibi halkımızı kandırarak, gençleri yanlış bilgiyle kullandı. Çocukların eline silah vererek, onlara gururla ölebileceklerine inandırdı. Ne için? Onların kanını eline bulaştıranlar, onları yönetmeye çalıştıkları için mi? Onlar bizim çocuklarımızın geleceğini çaldılar. Toplumu normal gelişim seviyesine geri döndürmek için, çok şey yapmak gerekecek" ifadelerini kullandı.

Yayınladığı bildiriyle Yanukoviç, ülkede yaşanan tüm olaylardan ve kayıplardan muhalefeti sorumlu tuttu.

Yanukoviç daha önce 28 Şubat ve 11 Mart'ta Rusya'nın güney şehirlerinden Rostov'da basının karşısına çıkmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...