Android'in güvenlik açıkları tam gaz...

Android'in güvenlik açıkları tam gaz...

TEKNOLOJİ Haberleri

Açıklardan bir türlü yakasını kurtaramayan Android'e, bir güvenlik açığı şoku daha...

Güvenlik firması Trend Micro, Android'in hafıza modülünde, hacker'ların telefona sızmasına ve telefonun kullanılmaz hale gelmesine neden olan önemli bir açık tespit ettiklerini açıkladılar.

Cihazın başlangıç menüsünde yer alan bir uygulamanın isminin 387.000 karakter uzunluğunda yazılması halinde bu açığın tetiklendiğini ifade eden Trend Micro, kötü niyetli kişilerin bu sayede telefonun WindowsManager modülünde hafıza çakışması yaşatarak, tüm sistemi sonsuz döngüye sokabildiklerini açıkladı.

Bu durumdan kurtulmanın tek yolunun telefonu formatlamak olduğunu da anlatan Trend Micro, kötü niyetli kişilerin bu yolla insanlara ağır zararlar verebileceklerini hatırlattı.

Google açığı kapamak için çalışmaya başladığını duyurdu. Ancak ilgili güncellemenin ne zaman geleceği konusunda bir tarih yok...

CHİP

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...